Back to top

Szalagavató másképpen, avagy vérükkel segítenek a diákok

Publikálva: 2023, november 15 - 14:20
A Szlovák Vöröskereszt az idén már 29. alkalommal szervezi meg a Diákvércsepp kampányt, melybe a dunaszerdahelyi Penta Hospitals kórház hematológiai-transzfúziós osztálya szintén bekapcsolódott. És persze városunk középiskolás diákjai is...
Szalagavató másképpen, avagy vérükkel segítenek a diákok

Az osztály vezető laboránsa, Horváth Andrea portálunknak elmondta, a dunaszerdahelyi kórházban 2023. november 10-24. közt zajlik a fiatalokat megszólító kampány. Öröm számukra, hogy az idén is több helyi középiskola diákjai tartották fontosnak, hogy önzetlenül segíthessenek, így életükben első alkalommal adtak vért.

A Neratovicei téri Magán Szakközépiskola, a Dunaszerdahelyi Vidékfejlesztési Szakközépiskola, az Egészségügyi Középiskola a Dunaszerdahelyi Magángimnázium és a Közös Igazgatású Szakközépiskola Szabó Gyula 21 tanulói már meglátogatták a véradóközpontot, mellettük véradásra jelentkeztek még a Karcsai úti Műszaki Szakközépiskola, és a Ladislav Dúbrava Gimnázium diákjai is.

Az elsősorban a szalagavatós korosztályt megszólító akció még a jövő hét folyamán is fogadja a segíteni szándékozókat, de a jövőben is örömmel várják a 18 év feletti önkéntes véradókat.

Időpontot a 031/5571 256-es telefonszámon, vagy a véradók számára létrehozott online felületen keresztül egyeztethetnek.

-rovin-

Ezt már olvasta?

Cookies