Back to top

Szakmai kiránduláson a segédápoló-jelöltek

Publikálva: 2016, március 4 - 10:07
A 2013-ban a Szlovák Egészségügyi Minisztérium által felülbírált állami tanterv szerint a segédápolók (sanitár) kompetenciái bővültek.
Szakmai kiránduláson a segédápoló-jelöltek

Az új tanterv szerint segédápoló már nemcsak bentfekvő egészségügyi intézményben, bentlakásos szociális intézményekben, hanem utókezelésen, gyógyfürdőkórházban is dolgozhat.
A kibővült kompetenciákkal a Dunaszerdahelyi Egészségügyi Középiskola esti tagozatán segédápolói tanonclevet szerezhetnek azok az érdeklődők, akik rendelkeznek már középiskolai végzettséggel. Az iskola nagy hangsúlyt fektet a szakmai képzésre, ezért 2016. március 3-án szakmai kirándulást szervezett a pőstényi gyógyfürdőbe, azzal a céllal, hogy gyakorlatban is lássák a segédápoló-jelöltek képességeik érvényesítését. A teoretikus előadás interaktívan zajlott, utána körbejárták az intézményt. Megnéztek egy-egy kezelést, majd feltehették kérdéseiket. A szakmai kirándulást városnézés váltotta fel, hiszen volt olyan diák is, aki először volt Pőstényben. Fáradtan, sok-sok információval gazdagabban tértek haza az iskola diákjai.

Fotó: Lőrincz Mónika

Ezt már olvasta?

Cookies