Jelenlegi hely

Szakmai gyakorlat a császári Bécsben

Ezt már olvasta?

Publikálva: 2018, december 3 - 11:32 | Oktatás
November végén a Vidékfejlesztési Szakközépiskola tanulói tanulmányi gyakorlaton vettek részt Ausztria fővárosában, Bécsben. Az elsős hotelakadémiások pedig tanulmányi kirándulás céljából kísérték el őket.
Szakmai gyakorlat a császári Bécsben

A sűrű havazás ellenére, ami útközben végig kísérte útjukat, Bécs hűvös, ámde csapadékmentes időjárással fogadta őket. Már az autóbuszon is kipróbálhatták az idegenvezetést, ami Ausztria idegenvezetői minimumával kezdődött, ezután Bécsről hallottak tömör beszámolót és az Albertina látogatására való hangolódás céljából az impresszionista festők lettek bemutatva beszámolóban, amit egy impresszionista dallam követett.

A buszról leszállva gyalogos városnézés következett. Megcsodálták Bécs történelmi központját, nevezetesen a Hofburg-ot, a Heldenplatz-ot, a Városházát, a Parlamentet, a Sissi múzeumot, a Spanyol lovasiskolát, a Szent Mihály kegytemplomot, a Pestis oszlopot, a Vastuskót és a Graben végén a Szent István dómot. A városnéző séta végén meglátogatták Bécs híres múzeumát, az Albertina-t, ami mindenkinek egy felejthetetlen élményt jelentett.