Jelenlegi hely

A. Szabó László: „A város minden lakosának komoly erőfeszítéseket kell tennie”

Ezt már olvasta?

Publikálva: 2020, október 15 - 13:43 | Közérdekű
A. Szabó László alpolgármester közösségi hálón közzétett gondolatai a koronavírus járvány és a bevezetett intézkedések kapcsán.
A. Szabó László: „A város minden lakosának komoly erőfeszítéseket kell tennie”

„Tisztelt dunaszerdahelyiek!

Miközben sokan nem ismerik el és tagadják a koronavírus létezését, a világban és Szlovákia területén is egyre súlyosabb a járvány okozta helyzet. Az egészségügyi ellátó rendszer több városban a teljesítőképessége határához közelít, ami megnehezíti egyéb betegségek megfelelő módon történő kezelését is.

Bár Dunaszerdahely területén mindezidáig nem jelent meg tömegesen a fertőzés, tisztában vagyunk vele, hogy mi sem képezünk kivételt. A lakosság mobilitása következtében ugyanis a járvány nem fog megállni a város határában, így intézményeinket sem kerüli el, és ahogy már az elmúlt hetekben is megtörtént, fokozatosan felüti fejét egy-egy óvodában, iskolában, szociális intézetben.

Olyan szakaszában vagyunk a láthatatlan vírus elleni küzdelemnek, amikor a város minden lakosának komoly erőfeszítéseket kell tennie, hogy közösen dacoljunk a járvány veszélyeivel, és minimalizáljuk a fertőzés lehetőségét.

Ennek érdekében kénytelenek vagyunk akár népszerűtlen döntéseket is hozni, egyben a lakosok felelősségérzetére hivatkozni. Egyikünk élete sem olyan, mint a korábbi években volt. Megváltoztak a szokásaink, új magatartásformákat kellett felvennünk. Le kellett mondanunk megszokott programjainkról, utazásról, sportról, szórakozásról. Csökkentenünk kellett közösségi kapcsolataink intenzitását. Jobban kell vigyáznunk az idősekre, a leginkább veszélyeztetett korcsoportra. Felelősségteljesen, fegyelmezetten és leginkább tudatosan kell kezelnünk a problémát, egységesen és összehangoltan, hogy mind szociális, mind gazdasági értelemben a lehető legkevesebb kárt szenvedjük. Ebben mindenkinek megvan a maga szerepe.

Tegyük meg! Magunkért és egymásért!

Köszönöm.”