Back to top

A Szabó Gyula Alapiskolában is bíznak abban, hogy az új tanév nem online zajlik majd

Publikálva: 2021, szeptember 2 - 11:46
Elkezdődött a tanév a Szabó Gyula Alapiskolában, ahol az iskolaudvaron ismét az elsősök és ötödikes diákok, valamint szüleik jelenlétében zajlott az ünnepélyes nyitás.
A Szabó Gyula Alapiskolában is bíznak abban, hogy az új tanév nem online zajlik majd

Tavaly is már így volt, mert a járványhelyzet miatt nem akart az iskola több száz fiatalt és családját a sportpálya melletti részére zsúfolni. Ők a tantermekben kezdték el a 2021/22-es tanévet, amellyel kapcsolatban Nagy Árpád igazgató elmondta, bízik benne, hogy ezúttal nem kell áttérniük az online oktatásra, amely minden résztvevő számára megterhelő volt az előző tanévben.

Egyúttal köszönetét fejezte ki a városnak, hogy az ország egyik legnagyobb diáklétszámú magyar tannyelvű iskolája ilyen szépen megújulhatott az elmúlt években, amely elsősorban az önkormányzat támogatásának és a szülők segítségének volt köszönhető. Kiemelte, a fejlődés nem csupán a külsőben érzékelhető, hanem az eredményekben is, hiszen az iskola diákjai a különböző versenyeken és a felméréseken is jól teljesítenek. 

A tanévnyitót az iskola tanulóinak szavalata és éneke színesítette.

Hájos Zoltán polgármester is köszöntötte a jelenlévő tanulókat és szülőket, megköszönve nekik, hogy a globalizmus korában, amikor a nemzeti hovatartozásra kevesebb figyelem helyeződik, mégis az anyanyelvi oktatást választották, amely segít megőrizni a magyarságot itt a Csallóköben. Egyúttal ő is reményét fejezte ki, hogy tavalytól eltérően idén nem kényszerűlnek majd az online oktatás bevezetésére az iskolák, mert ugyan a járvány veszélye még továbbra is fenyeget, de egy év alatt elérhetővé vált a koronavírus elleni oltás, amely megoldást jelent ebben a harcban. Egyúttal kitért arra is, hogy az iskola kinti sportpályáját is szeretnék felújítani, hogy ilyen módon tovább tudjon fejlődni az intézmény.

Az ünnepi program ezután az ötödikes és elsős osztályfőnökök bemutatásával folytatódott, majd minden kisdiák a tanárnőjét követően megismerhette az osztálytermét is. A szülőknek pedig Nagy Árpád ismertette, hogy a járványhelyzet közepette milyen szabályok vonatkoznak majd a tanulókra és kisérőikre az elkövetkező időszakban.

Ezt már olvasta?

Cookies