Back to top

Súlyos érmek Losoncról

Publikálva: 2019, április 18 - 07:32
Az elmúlt hétvégén a Losoncon rendezett nemzetközi erőemelő versenyen képviselte városunkat az SK Strongman Club. Igazi érmes hétvégét tudhatnak maguk mögött.
Súlyos érmek Losoncról

A dunaszerdahelyi erőemelő klub ezúttal 4 ifjúsági és 3 felnőtt versenyzővel vágott bele a versenyzésbe.

Pénteken Szabó Erik kezdett, aki élete első versenyét kisebb sérülés miatt nem tudta befejezni, de van még lehetősége bizonyítani, erejét tartalékolhatja a májusi Európa-bajnokságra. Méry Csaba, aki a csapat egyik legjobban fejlődő tagja, a T2 -82,5kg-os kategória indulójaként a dobogó harmadik fokára léphetett, míg a gyakorlott versenyző, Untermayer Adrián T3 -90kg-ban összetett ezüstöt, holt húzásban pedig szlovák bajnoki címet szerzett. Méhes Erikben ezúttal sem kellett csalódni, megvédve tavalyi bajnoki címét, ezúttal is a dobogó legmagasabb fokára állhatott a T2 +140kg kategóriában.

Szombaton a Strongman Club új női tagja, Földes Katalin - aki egyébként kétgyermekes anyuka - mindössze két hónap felkészülés után, élete első versenyén szerezte meg az aranyat. Másodikként Tichý Flórián, aki Lég községet is képviseli, lépett a súlyok „mezejére”. Megmutatta erejét, mindhárom számban (guggolás, mellnyomás, holt húzás) nemzeti rekorddal húzta be az összetett aranyat, guggolásban és holt húzásban szlovák bajnoki címet szerezve, három aranyérmet gyűjtve szerepelt a férfi -67,5kg-os nyitott kategóriában. Utolsóként a tavaly óta egy súlycsoporttal feljebb, -90kg-os nyitott kategóriában versenyző Nagy Mátyás indult. A kemény mezőnyben a dicséretes ötödik helyet szerezte meg.

Márk András, az SK Strongman Club elnöke portálunknak elmondta, büszke csapatára. „Néhány versenyzőnk esetében számítottunk a sikeres szereplésre, de voltak kellemes meglepetések is, aminek nagyon örülünk, hiszen újabb érmekkel tértünk haza. Következő nagy versenyünk a Magyarországon, Tiszakécskén május 19-26. közt rendezendő Európa-bajnokság, amelyet már nagyon várunk” - nyilatkozta a vezető.

Videón az élete első versenyén szereplő Földes Katalin:

Ezt már olvasta?

Címkék: strongman
Cookies