Back to top

SOS vészjelző: már a megye 540 lakosa vette igénybe az ingyenes otthoni segélyhívó szolgáltatást

Publikálva: 2024, április 2 - 15:47
2020-ban indította el Nagyszombat megye azt az ingyenes otthoni segélyhívó szolgáltatást, amelyet a megyében egyedül élő lakosok vehetnek igénybe. Az „SOS-vészjelzőgomb” szolgáltatást eddig a megye 540 lakosa használja.
SOS vészjelző: már a megye 540 lakosa vette igénybe az ingyenes otthoni segélyhívó szolgáltatást

Szükséghelyzetben a hordozható SOS-készülék vészjelzőgombjával az egyedül élő, idős lakosok kapcsolatot létesíthetnek a rendszert folyamatosan felügyelő, egészségügyi területen képzett személyzettel, akik értékelik a helyzetet és intézkednek a segélynyújtás szükségességéről és formájáról.

Ezidáig a szolgáltatást Nagyszombat megye 15 városában és 50 községében mindösszesen 540-en vették igénybe.

A készülékek használói összesen 4598 hívást kezdeményeztek, ebből 106 alkalommal került sor mentő rohamkocsi helyszínre küldésére.

Örvendetes, hogy ilyen módon is növelnhető a megye legelesettebb lakosainak a biztonságérzete. Érdeklődés vagy részletes információk esetén forduljanak e-mailben a projekt koordinátorához, a vadovicova.lucia [at] kira.sk elektronikus címen vagy használják a https://www.kira.sk/sos-gombik/ honlapon a magyar nyelven is elérhető a jelentkezéshez szükséges formanyomtatványt (Kerveny-az-ingyenes-SOS-gomb.pdf).

Az életmentő szolgáltatást a Megyei Innovációs és Fejlesztési Ügynökség – Krajská inovačná rozvojová agentúra – és az ASSR nonprofit szervezet működteti közösen.

(ttsk)

Ezt már olvasta?

Cookies