Back to top

Slovnaft Cup: a nyolcaddöntőben (talán) a Slovant fogadja a DAC

Publikálva: 2019, szeptember 30 - 16:36
A hazai kupasorozat 5. fordulójának mai sorsolása hazai találkozót hozott a DAC számára, amelyen valószínűleg a pozsonyi Slovan vendégeskedik Dunaszerdahelyen.
Slovnaft Cup: a nyolcaddöntőben (talán) a Slovant fogadja a DAC

A SZLSZ képviselői ma délután a szlovák labdarúgás dicsőségcsarnokában kisorsolták a hazai kupasorozat, a Slovnaft Cup ötödik, nyolcaddöntős fordulójának párosításait, amelynek e szakaszába már csak a két legmagasabb szintű bajnokság együttesei jutottak be, illetve várjuk még a 4. forduló Slávia TU Kassa – Garamszentkereszt (Pohronie), a Maniga (Malženice, III. liga) – Szenice és a Slovan mérkőzéseinek eredményét. Az égszínkékek csak jövő hét szerdán, október 9-én lépnek először pályára a kupában a Nagyselmec (Liptovská Štiavnica) otthonában.

A mai sorsoláson eldőlt, hogy a legjobb nyolc közé való bejutásért a Nagyselmec, a pozsonyi Slovan, a Poruba (Oravská Poruba) és a Bártfa (Bardejov) négyeséből kerül ki az ellenfelünk.

A Slovanra ugyanis először vár a már említett 2. fordulóbeli összecsapás a III. ligás Nagyselmec otthonában. Az innen továbbjutó együttes egy héttel később a 3. forduló keretén belül Porubán (V. liga) vendégeskedik, és e párharc győztese a Bártfa (II. liga) otthonában vívhatja ki a továbblépést. Abban az esetben, ha a Slovan hozza a papírformát, a nyolcaddöntőben Dunaszerdahelyre látogatnak a pozsonyiak. A Bártfa továbbjutása esetén is otthon lépnénk pályára, ám ha Nagyselmec vagy a Poruba képes lenne meglepetést okozni, akkor a DAC idegenbe utazna.

Igaz, a sorsolás alatt hiba történt és a DAC neve csak utólag került a kalapba, így kérdéses, érvényben marad-e ez a mai eredmény.

Az 5. forduló hivatalos játéknapja 2019. október 30-a, de tekintettel a Slovan Európa-ligás kötelezettségeire, a legvalószínűbb időpontnak december első hete tűnik. A végleges időpontról később születik döntés.

A Slovnaft Cup versenykiírása szerint egészen a negyeddöntőkig egy meccsen dől el a továbbjutás. Döntetlen esetén nincs hosszabbítás, rögtön a büntetőpárbaj következik.

A Slovnaft Cup nyolcaddöntőjének párosításai:

Nitra - Ružomberok
Trnava - Skalica
Sereď - Žilina
DAC - Liptovská Štiavnica/Slovan Bratislava/Oravská Poruba/Bardejov
Petržalka - Malženice/Senica
Zlaté Moravce - Liptovský Mikuláš
Poprad - Slávia TU Košice/Pohronie
Trenčín - Banská Bystrica

Forrás: fcdac.sk

Ezt már olvasta?

Címkék: DAC, Slovnaft Cup
Cookies