Back to top

Slovnaft Cup: következik a Besztercebánya

Publikálva: 2021, április 8 - 13:33
A legjobb négy közé jutásért a második ligás Besztercebánya csapatát kell kiejtenünk a hazai kupasorozatban. A mérkőzés időpontját és helyszínét később jelöli ki a SZLSZ.
Slovnaft Cup: következik a Besztercebánya

A Slovnaft Cup 2020/21-es idénye kedden és szerdán a nyolcaddöntő mérkőzéseivel folytatódott. A DAC 3:1-es győzelemmel vágott vissza a Rózsahegynek a tavalyi, elődöntős kiejtésért. Ma pedig már azt is megtudtuk, kivel kell megküzdenünk a legjobb négy közé jutásért.

A SZLSZ székházában tartották a sorsolást, amely az MFK Dukla Banská Bystrica (Besztercebánya) csapatával párosította össze a sárga-kékeket. A közép-Szlovákiai gárda a hétvégén fél év elteltével csúszott le a II. vonal listavezetői pozíciójáról, miután a feljutási rangadón kikapott Liptószentmiklóson. Stanislav Varga védencei a nyolcaddöntőben a komáromiakkal találkoztak, és tizenegyesekkel mentek tovább. A csapatkapitányi karszalagot a DAC egykori támadója, Róbert Polievka viseli.

Legutóbb 2015 tavaszán, ligamérkőzésén találkoztunk a Duklával. Nagyon gazdag a közös múltunk, hiszen az egymás elleni élvonalbeli mérkőzések száma 46, a mérleg pedig teljesen kiegyenlített: 17-12-17, 58:57-es a gólarány mellett. A kupában legutóbb 1999. október 26-án játszottunk egymássla, akkor Dunaszerdahelyen a Besztercebánya nyert 2:1-re (gólszerzők: Simon - Faktor 2), és jutott az elődöntőbe.

A mai sorsolás arról is döntött, hogy pályaválasztóként az ellenfelünk lesz vezetve.Mivela katonacsapat Zólyomban játssza hazai bajnoki mérkőzéseit, így könnyen elképzelhető, hogy egy hét után ugyanabban a stadionban lépünk pályára… Jelenleg azonban még kérdéses, hogy a forduló összecsapásait neutrális helyszíneken rendezik-e, vagy a kisorsolt párosítások első helyen álló csapatai hazai pályán játszhatnak-e. Erről az elkövetkező napokban dönt a SZLSZ.

A nyolcaddöntő mérkőzéseinek hivatalos játéknapjai április 13. és 14., a továbbjutás sorsa egy találkozón dől el, méghozzá nézők nélkül.

A Slovnaft Cup játéknapjai:
Negyeddöntő: 2021. április 13-14.
Elődöntő, 1. mérkőzések: 2021. április 28.
Elődöntő, visszavágók: 2021. május 5.
Döntő: 2021. május 19.

A versenykiírás alapján minden fordulót követően sorsolással döntik el a párosok összetételét. Az időpontok hiánya miatt semelyik mérkőzést sem lehetséges elhalasztani. Ha az egyik csapat nem áll ki a találkozóra, akkor az ellenfele játék nélkül jut tovább.

A negyddöntő párosításai:
Slovan-Petržalka
Zlaté Moravce-Žilina
Banská Bystrica-DAC
Košice-Trenčín

dac1904.sk

Ezt már olvasta?

Címkék: DAC, Slovnaft Cup