Back to top

Sikeres tizenhatodik Polgármester Kupa Tameshiwari

Publikálva: 2023, július 5 - 13:20
Július első napján, már tizenhatodik alkalommal rendezte meg a keszegfalvai Seishin Karate Klub a Polgármester Kupa Tameshiwari (töréspróba) elnevezésű nemzetközi karateversenyét Keszegfalván. A versenyre az idén közel 70 nevezés érkezett 2 országból.
Sikeres tizenhatodik Polgármester Kupa Tameshiwari

A regisztrációt követően nyolc órakor kezdődött a verseny a Lőrincz Gyula általános iskola tornatermében, ahol már a rajt előtt több feladatot kellett a versenyzőknek teljesíteniük: súllyal kellet távolba dobni, egyensúlyozni svájci labdán, vagy a próbatevőnek tartania magát a rúdon, ugyanakkor volt deszkatörés is ököllel, kézéllel és könyökkel, elvégre a verseny neve maga is töréspróba.

A XVI. Polgármester Kupa Tameshiwarit Pataki Dezső polgármester úr nyitotta meg. Megköszönte a versenyzőknek, hogy szép számban jöttek el, és kihangsúlyozta, hogy a gyerekek mennyire jó helyen vannak itt, jó sportot és közösséget választottak, majd mindenkinek sok sikert kívánt. Ezután Markovics János, a Seishin Karate Klub vezetője is bíztatta a versenyzőket, hogy a már magában embert próbáló meleg ellenére lépjenek túl saját határaikon, hisz erre tanít a küzdősport, és ez a verseny.

Külön köszöntötték még a Seishin Karate Klub edzőit: Sensei Hupián Krisztinát, 3. danos mestert, Trenčík Nikolas 1. danos, és Markovics Ádám 1. danos mestereket, akik egész évben segítenek a klub működésében.

Külön kiértékelték még az év sportolóit, akiket külön köszöntöttek.

A megnyitó után, pontosan tíz órakor rajtolt az első futó. Az ovis és a legkisebb gyerekek (5-8 évesek) 2 km-t, a nagyobbak 4 km-t (9-12 évesek), a serdülő korosztálytól felfelé 5,5 km-t (13 éves kortól) futottak. A távon belül különböző erőnléti és ügyességi feladatokat kellett végrehajtani. Minden versenyzőnek komoly kihívás volt ez a táv a maga szintjén, és mindenkinek sikerült legyőznie saját magát, és túllépni határain, elvégre ez a verseny és a harcművészetek fő célja. Az erőpróba végén a polgármester úr jóvoltából mindenki elfogyaszthatta a jól megérdemelt ebédjét, amit már nagyon vártak. A Seishin Karate Klub növendékei 11 első helyet gyűjtöttek.

Eredmények (első helyezettek korcsoportok, és súlycsoportok szerint):

gyerek 0. nő/ Vajkai Olívia (Seishin Keszegfalva) Csölle Kincső Viktória (Seishin Ekecs)

gyerek 1. nő / Lukovics Mónika (Seishin Ekecs) Horváth Boróka (Rakurai)

gyerek 2. nő / Bognár Boglárka (Rakurai)

serdülő nő / Forró Leila Valéria (Seishin Keszegfalva)

Ifjúsági, junior női összevont / Vígh Lara (Seishin Ekecs)

gyerek 0. férfi /  Lavu Botond (Seishin Dunaszerdahely) Magyarics kristóf (Oyama Bős) Hidegh Krisztián (Rakurai)

gyerek 1. férfi / Kubicska András (Seishin Dunaszerdahely) Kámán Márton (Rakurai) Hidegh Flórián (Rakurai)

gyerek 2. férfi / Forró János (Seishin Keszegfalva) Tercs Máté Márk (Seishin Ekecs)

serdülő férfi / Bíró Bendegúz (Seishin Dunaszerdahely)

ifjúsági / Sárai Csongor (Seishin Keszegfalva)

A polgármester úr különdíját, a Polgármester Kupát Sárai Csongor (Keszegfalvai klub) kapta, aki nagyon szép eredményeket el a 2022/23-as évben - mind hazai, mind nemzetközi szinten. Ő képviselte a klubot a júniusban megrendezett utánpótlás Európa-bajnokságon Debrecenben, ahol kiválóan helytállt.

Seishin Karate Klub, Markovics János, -rovin-

Ezt már olvasta?

Cookies