Jelenlegi hely

Sikeres övvizsgák Dunaszerdahelyen

Ezt már olvasta?

Publikálva: 2019, december 16 - 07:26 | Sport
Két helyen tartottak az elmúlt hét végén övvizsgát a Seishin Karate Klub karatékái részére.
Sikeres övvizsgák Dunaszerdahelyen

Csütörtökön és pénteken Dunaszerdahelyen és Keszegfalván a klub keszegfalvai, ekecsi, nemesócsai, dunaszerdahelyi, ekeli, nagymegyeri és vásárúti tagjai Sensei Markovics János, 4. danos mester és Sensei Hupián Kristína, 2. danos mester vezényletével mutathatták meg tudásukat. A vizsgára ötvenen jelentkeztek a két helyszínen; akiknek ezen lehetőségeket betegség miatt ki kellett hagyniuk, februárban járulhatnak a mesterek elé.

A technikai részben a Senseiek utasítását hajtották végre a vizsgázók, kezdve a legegyszerűbb technikáktól, az övfokozatnak megfelelő bonyolultabb technikákig. A teremben érezni lehetett a feszültséget, ahogy a vizsgázók koncentráltak és igyekeztek magukból kihozni a legtöbbet.

Természetesen a mesterek a vizsgázók elméleti tudását is tesztelték, a helyes válaszokkal szintén bizonyították, hogy mennyire komolyan készültek erre a megpróbáltatásra. A vizsga részét képezte a fizikai terhelés is, a jelentkezők saját bőrükön érezhették, mi mindenre képes az emberi test.

A vizsga a legizgalmasabb résszel folytatódott; a küzdelmek során mindenki megmutathatta harci tudását. A jó felkészülésnek köszönhetően a vizsga ezen része is sikerült mindenkinek.

Este már a kiértékelés zajlott. Minden vizsgázónak sikerült eggyel magasabb szintre lépni, sokan váltottak övszínt is. Magasabb övre (kék övre) léptek: Bognár Marcel (Dunaszerdahely), Zezula Filip (Ekecs) és Lévai Krisztián (Nemesócsa). A kiértékelés során természetesen mindenki elismerő oklevelet kapott, a Senseiek külön kiemelték a legjobban teljesítőket, akik egy nagy csokit kaptak.

Név szerint:

Dunaszerdahelyen: Simcsik Emma (Dunaszerdahely), illetve Molnár Ádám (Vásárút)

Keszegfalván: Kudri Tomás (Keszegfalva), illetve Dömötör Márk (Nemesócsa)

Szívből gratulálunk minden vizsgázónak!

Idén már csak az évzáró van hátra, mely Ekecsen zajlik majd, erre 130 fő jelentkezett be.

Sensei Markovics János, a Szlovák Shinkyokushin Karate Szervezet elnöke, a Seishin Karate Klub vezetője
Foto: Seishin Karate Klub, Nagy Róbert