Back to top

Sikeres Nagyszombat megye kihelyezett oltási kezdeményezése

Publikálva: 2021, május 26 - 17:44
Berényi József, Nagyszombat megye alispánja elmondta, örül annak, hogy a polgármesterek és a helyi önkormányzatok pozitívumként értékelik a kihelyezett oltás lehetőségét és a megye ilyen jellegű segítségét. Gyorsan sikerült összeállítaniuk a 70 év feletti érdeklődők jegyzékét is.
Sikeres Nagyszombat megye kihelyezett oltási kezdeményezése

Tegnap és ma a Galántai járásban is elkezdődött a 70 évnél idősebb személyek és kísérőik kihelyezett oltása Nagyszombat megye és a helyi önkormányzatok közös szervezésében. 

Ma Taksonyfalva és Alsószeli községekben történt meg az érintettek oltása, illetve ezzel párhuzamosan a Dunaszerdahelyi járásban Sárosfán, Nagyszarván és Nagypakán is oltanak. Az oltás költségeit részben a biztosítók, részben pedig Nagyszombat Megyei Önkormányzata állja.

Berényi szerint az érdeklődés akkora, hogy a megyének bővítenie kell az oltást végző járművek, valamint az egészségügyi személyzet, a nővérek és az orvosok számát.

A héten hétfőn az erdőháti régióban, szerdán a galántai régióban és a Dunaszerdahelyi járásban oltanak, majd pénteken Nagyszombatban, Pőstyénben és Galgócon folytatódik a kihelyezett Covid–19 elleni védőoltás beadása a szépkorúaknak.

Amint az nyilvánvalóvá vált, az érdeklődés meghaladja a korábban betervezett kapacitást, ezért a megyei önkormányzat vezetése arról hozott döntést, hogy pályázat útján fogja bővíteni a mobil oltóegységek számát.

„Bízom benne, hogy ezzel a lépéssel jelentős mértékben sikerül hozzájárulnunk a járvány mielőbbi leküzdéséhez a kisebb falvakban és a kevésbé mobilis, idős lakosság körében is”

– fogalmazott Berényi József megyealelnök.

(sajtóhír)

Ezt már olvasta?