Back to top

Sikeres mestervizsgák tettek a Seishin karate Klub edzői

Publikálva: 2021, szeptember 1 - 10:03
Augusztus utolsó hétvégéjén nemzetközi edzőtáborban jártak a Seihin Karate Klub edzői Magyarországon, Mátraházán az Olimpiai központban. A négynapos táborban napi 3 edzés volt, ami övvizsgával zárult. A tábor egyben kiváló edzői továbbképzés is volt, sokat lehetett tanulni, és fejlődni. A táborban részt vett a klub összes edzője, és négyen vizsgáztak is.
Sikeres mestervizsgák tettek a Seishin karate Klub edzői

Az övvizsgát hosszas felkészülés előzte meg. A Seishin Karate Klubból három fő vizsgázott fekete övre: Markovics Ádám és Trenčík Nikolas (1. dan), valamint Hupian Kristína (3. dan); Cserepes Zoltán pedig 1. kyu-ra, azaz az utolsó tanuló fokozatra, a fekete öv kapujára.

A danvizsga két részből állt. A délelőtti órákban a technikai tudásukat, és állóképességüket tesztelték a Dan kollégium tagjai; majd délután következett a küzdelmi rész, ahol első danra 10, a harmadik danra 30 ellenféllel kellett megküzdeni full kontakt versenyszabály-rendszerben, ami bizony embert próbáló. Az ellenfelek 1 percenként váltakoztak, körülbelül 15 másodperces szünettel.

Először Tina (Hupian Kristína - szerk. megj.) kezdett, aki nagyon jól bírta a kihívást, igaz voltak holtpontjai, de sikerült túllépnie rajtuk. Az utolsó küzdelmét Shihan Stefanovics Józseffel (5. dan), a magyar válogatott vezetőjével vívta, majd megérdemelten szerezte meg a harmadik dan mesterfokozatot. Tinát külön dicséretben részesítette a danvizsga bizottság kiváló teljesítményéért. Ezzel egyidőben a másik páston Trenčík Nikolas, és Markovics Ádám küzdöttek egymás után. A küzdelem nekik is jól sikerült, így megérdemelten lettek első danos mesterek.

A vizsgát mindenki teljesítette, így a csapat 100%-os lett.

Markovics János, a klub vezetője felhívta a figyelmet, hogy az övfokozatok megszerzése csak egy állomás és nem egy végcél - egy fejezet ugyan lezárult, de egy új kezdődik.

Ne feledjük Sosai Masutatcu Oyama (Kyokushin karate stílus megalapítója) szavait: „A Kyokushin Karate művészetének végső célja nem a győzelem vagy a vereség, hanem a benne részt vevők jellemének tökéletesítése“ - tette hozzá a Seishin Karate Klub elnöke.

Bősön a 7. Szamuráj harcos verseny zajlott

A nemzetközi edzőtáborral egy időben a csapat egy másik része Bősön vett részt a 7. Szamuráj harcos versenyen.

A Seishin Karate Klubot 12 fő képviselte, ebből 9-nek sikerült dobogóra állnia.

A verseny tökéletes kihívás volt mindenki számára, és a résztvevők kiválóan teljesítettek.

Eredmények:

Első helyezettek:
Zirig Filip (Sesihin Duaszerdahely)
Kiss Ádám (Sesihin Keszegfalva)

Második helyezettek:
Pósa Viktória (Sesihin Duaszerdahely)
Holub Nikola, és Sárai Csongor (Sesihin Keszegfalva)
Vígh Lara, és Zezula Filip (Sesihin Ekecs)

Harmadik helyezettek:
Rakus Ján, és Molnár Dominik (Sesihin Keszegfalva)

A dunaszerdahelyi klub külön köszönte a lehetőséget és a meghívást a bősi klubnak és Sensei Darnay Barnabásnak.

Markovics János arra is felhívta az érdeklődők figyelmét, hogy a Seishin Karate Klub szeptembertől új tanfolyamot hirdet kezdők részére 6 éves kortól.

Seishin Karate Klub, Markovics, -rovin-

fotók: Seishin Karate Klub

Ezt már olvasta?

Cookies