Back to top

Sikabonyban is felgyúltak a remény fényei

Publikálva: 2019, december 2 - 19:56
A Sikabonyi Közösségi Ház udvarán is összegyűltek advent első vasárnapján a helyiek meggyújtani a sikabonyi városrész adventi koszorúján az első, a reményt jelképező gyertyát.
Sikabonyban is felgyúltak a remény fényei

A Sikabony Polgári Társulás meghitt karácsonyokat idéző programján ismét a közösségi összetartozásé volt a főszerep – a kilátogatókat a társulás nevében Fodor Mihály üdvözölte, majd elsőként Simon Ferenc, a polgári társulás elnöke köszöntötte a helyieket. 

„Lázas készülődések időszaka ez. Most mégis megállunk egy pillanatra és szeretettel tekintünk körbe. A Sikabony Polgári Társulás tenni akaró tagjai és támogatói segítségével az idén is elkészítettük a nagy ünnep szimbólumait, felállítottuk a karácsonyfát, az adventi koszorút és a betlehemet. Nagy köszönet mindezért. Hiszen azt szeretnénk, hogy együtt ünnepeljük a karácsony közeledtét, s ehhez kívánok mindenkinek sok erőt és jó egészséget, tiszteletet és békességet.

Az önkormányzat és a városi hivatal nevében Puha György képviselő üdvözölte az egybegyűlteket, aki elsősorban a polgári társulásnak, illetve a sikabonyi önkéntes tűzoltóknak köszönte meg az ünnepi előkészületeket és az adventi hangulatot. 

„Mindez, amit itt látunk, közösségi munka gyümölcse, az összefogást dicséri. Olyan ez a hely, ahol jó találkozni az ismerősökkel, ahol jó egy kicsit megállni, megpihenni a mindennapok rohanásában” – fogalmazott.

Utána Virág Szilvia református lelkész szólt a sikabonyiakhoz. 

„Az Úr Jézus Krisztus azért jött, hogy bennünket megmentsen és helyre állítsa kapcsolatunkat az Atyával. (...) Ma sokan azt hiszik, hogy Isten nélkül lehet élni – de tévednek. Legyen hát a középpontban a mi Megváltónk, Jézus Krisztus, de ne csak advent időszakaban és ne csupán erre a pár hétre, hanem az egész életünkben, annek minden egyes napján. 

„Krisztust öltsétek magatokra” – idézte a Szentírást Olgyay Csaba katolikus diakónus, aki szerint „a sikabonyi adventi koszorú megáldása is a kezdete annak az útnak, amely elvezet bennünket a betlehemi jászolhoz, Jézushoz”.

Ezt követően Csaba testvér megszentelte a közösség adventi koszorúját, majd Simon Ferenc és Puha György meggyújtották az első adventi gyertyát.

Az ünnepi pillanatok után a társulás Katalin báljának tombolabevételét adta át a társulás vezetősége a Dávidkájuk műtétjére gyűjtő Herceg családnak, akik megköszönték a nagyvonalú adományt. Végül a hangulatos estet Kosáry Judit kis koncertje tette még emelkedettebbé. 

(nagy)

Ezt már olvasta?

Cookies