Back to top

Sikabonyba is visszatérnek a programok

Publikálva: 2022, május 29 - 08:48
Idén ünnepli fennállásának jubileumi, tizedik évfordulóját a Sikabony Polgári Társulás. A Sikabony városrészben aktívan tevékenykedő csapat idei terveiről vezetőjük, az áprilisban Szent György-díjjal kitüntetett Simon Ferenc számolt be.
Sikabonyba is visszatérnek a programok

Mint a társulás vezetője elmondta, sajnos az elmúlt két, koronavírus-járvánnyal sújtott év, mint minden közösségi-kulturális programokat szervező társulásnál, a sikabonyinál is nyomot hagyott, hiszen megtörte a korábbi évek lendületét. 

De szerencsére nem a tagokét, ugyanis a szervezők 2022-ben újra terveznek, és igényes, gazdag programokkal várják a sikabonyiakat és a dunaszerdahelyieket a rendezvényeikre.

Május elején szokásos anyák napi estjüket szervezték meg, nagy sikerrel.

Június 5-én hagyományosan nagyszabású és izgalmas programokkal várják a kicsiket a sikabonyi gyereknapon. Többek között lesz ugrálóvár, arcfestés, de fa- és népi játékokat is ki lehet majd próbálni, s természetesen a kézműves foglalkozások vagy a kultúrműsor sem marad el – ezúttal a Gézengúzok bábcsoport fogja szórakoztatni az apróságokat.

Június 18-án a nagyhírű Sikikonyha, a szabadtűzön készült ételek és házi sütemények versenye várja a főző csapatokat és a finom, ízes falatokat kedvelő nagyközönséget. A csapatok és háziasszonyok, leányok nevezését váró eseményt szokásosan a Sikabonyi Közösségi Ház tágas udvarán szervezik meg. 

A nyárvégi programok között pedig a polgári társulás szeptember 10-ei, nagyszabású jubileumi ünnepségét érdemes bejegyezni a naptárba. Ennek részleteiről a későbbiekben bővebben be fogunk még számolni.

(nagy)

Ezt már olvasta?

Cookies