Back to top

Saját egyhetes rekordját döntötte meg a fiatal erőemelő, Uváček Patrik

Publikálva: 2022, május 1 - 09:18
Két egymást követő hétvégén könyvelhetett el komoly sikereket a tehetséges Uváček Patrik.
Saját egyhetes rekordját döntötte meg a fiatal erőemelő, Uváček Patrik

A fiatal erőemelő múlt hétvégén, a Powerlifting WPC Slovakia Cseh és Szlovák Nemzetközi Erőemelő Bajnokságán a junior 125kg+ kategóriában indulva elképesztő, 200 kg-os súlyt nyomott ki fekvenyomásban, mellyel megdöntötte kategóriája eddigi szlovák rekordját.

A hatalmas teljesítményt az április 29. és május 1. közt, Nagyszombatban zajló WUAP (World United Amateur Powerlifting) Szlovák Nyílt Erőemelő Bajnokságon szárnyalta túl. Ugyanazon kategória, a junior 125 kg+-ban indulva az erőemelés mindhárom gyakorlatában, a guggolásban, a fekvenyomásban és a holt húzásban egyaránt új szlovák csúcsot állított fel. Tegnaptól guggolásban 315 kg, holt húzásban 290 kg, míg egyhetes rekordját megdöntve fekvenyomásban 205 kg a kategória országos csúcsa.

Mivel a kategória összesítésében a teljesítmény mellett a testsúlyt is beleszámítják a végleges helyezés megítélésében, így „csupán” a dobogó második helyén végzett.

Uváček Patrik portálunknak elmondta, teljesítményéhez nagyban hozzájárult edzője, Őszi Ferenc, akinek külön köszönetét fejezi ki.

A fiatal tehetségnek gratulálunk, további sikereket kívánunk!

-rovin-
fotó: Uváček Patrik archívuma

Ezt már olvasta?

Cookies