Back to top

A Rózsahegy-DAC kupamérkőzés előtt

Publikálva: 2021, április 7 - 12:32
Ma az idény második kupatalálkozója vár csapatunkra, amelyen már a legjobb nyolcba kerülés a tét. A Slovnaft Cup nyolcaddöntőjének Rózsahegy-DAC összecsapása 16:00 órakor kezdődik Zólyomban.
A Rózsahegy-DAC kupamérkőzés előtt

A DAC eddig mindössze egyetlen találkozót abszolvált a honi kupasorozat 52. kiírásában: a 2. forduló keretén belül 7:0-s győzelmet aratott az V. ligában szereplő PFK Pöstyén otthonában. A következő körben Vágpattán kellett volna pályára lépnünk, csakhogy a Slovnaft Cup-ot októberben felfüggesztették az országban uralkodó rossz járványhelyzet miatt.

Majd egy hónappal ezelőtt jött a döntés, hogy a versenysorozat az ötödik, nyolcaddöntős fordulójával folytatódik, méghozzá kizárólag az első és a második vonal csapatainak a részvételével. Pont ezek a gárdák edzhetnek csak jelenleg, az alacsonyabb osztályú bajnokságok már hosszú hónapok óta szünetelnek.

A sorsolás alapján az MFK Rózsaheggyel ütközünk meg, méghozzá a semleges zólyomi pályán. Hazai csapatként a liptóiak lesznek feltüntetve.

Ján Haspra védencei a bajnoki alapszakaszt követően az alsó hatosba kerültek, ami első alkalommal történt meg a Rózsaheggyel a Fortuna Liga új lebonyolítási rendjének bevezetése óta. 25 mérkőzés után a 9. helyet foglalják el, két ponttal lemaradva a csoportot vezető Szered mögött, azonban a sereghajtó Szenice előtt is ugyanekkora csak az előnyük. Tavasszal a megszerezhető 21 pontból mindössze 4-et gyűjtöttek be és az európai kupaindulás jogának kiharcolásáról szóló esztendők után most valószínűleg a kiesés elkerüléséért vívott kőkemény csatározásokban kell részt venniük. Pont a Slovnaft Cup kínálja nekik a legjárhatóbb utat az európai kupaporond kivívására.

A DAC-tól eltérően a rózsahegyiek két fordulót is abszolváltak a kupában: a Héthárs (Lipany) otthonában 4:0-s, míg Sároseperjesen 4:1-es győzelemmel léptek tovább.

A bajnokságban ősszel először egy emlékezetes párharcban múltuk őket felül odahaza 3:2-re, a liptói visszavágó pedig 1:1-es döntetlent hozott. Friss kupaélményeink is vannak a Rózsaheggyel, hiszen a két csapat a Slovnaft Cup tavalyi kiírásának elődöntőjében is összecsapott: a dunaszerdahelyi 1:1 után az otthonukban aratott 3:0-s sikerükkel foszlatták szerte a kupadöntőről szőtt álmainkat.

Bernd Storck vezetőedző ismét a Kalmár, Vida, Schäfer magyar légióshármas nélkül kénytelen összerakni a kezdő tizenegyet, bár utóbbi kettő visszatérése jó úton halad. „Láttam a zsolnai mérkőzést, ahol jó teljesítményt nyújtott a csapat és győzelmet érdemeltünk volna. Mindenki odatette magát, csapatkapitányként büszke vagyok a srácokra. Bízom benne, hogy a csapattársaim felkészültek a következő fordulóba jutás kiharcolására. Számomra nehéz dolog a partvonalon kívülről figyelni a meccseket, nem segíthetek a társaknak a pályán. Azonban bízom az együttesben és meggyőződésem, hogy képesek vagyunk nagy sikereket elérni” – intézett biztató szavakat társaihoz Kalmár Zsolt csapatkapitány.

A Slovnaft Cup 5. fordulójának MFK Rózsahegy – DAC 1904 mérkőzése 2021. április 7-én, szerdán 16:00 órai kezdettel rendezik. A találkozót a Marhefka – Hancko, Ferenc játékvezetői hármas irányítja.

A Slovnaft Cup versenykiírása alapján a negyeddöntőig egy mérkőzésen dől el a továbbjutás sorsa. Döntetlen esetén nincs hosszabbítás, rögtön tizenegyespárbaj következik. A negyeddöntős meccseket már a következő hét közepén megrendezik, a sorsolás pedig április 9-én, pénteken lesz.

Mint minden tétmeccsről, holnap Zólyomból is élőben jelentkezünk szöveges közvetítés keretén belül. A találkozó élő videóközvetítését pedig YouTube-csatornánkon és Facebook profilunkon követhetik figyelemmel.

dac1904.sk

Ezt már olvasta?

Címkék: DAC, Slovnaft Cup
Cookies