Back to top

Röviden a vállalkozások hulladékgazdálkodásáról

Publikálva: 2022, március 30 - 18:50
Dunaszerdahely városa csupán a magánszemélyek válogatott hulladékának szállítására kínál lehetőséget, a város területén működő vállalkozások hulladékgazdálkodása nem része ennek.
Röviden a vállalkozások hulladékgazdálkodásáról

A jogi személyek a vállalkozói tevékenységből származó válogatott hulladék elszállítását a hulladékgazdálkodási vállalatokkal egyenesen szerződést kötve oldhatják. Ezek a vállalatok szeméttároló edényt biztosítanak a boltnak, raktárnak, egyéb üzemnek, ahol ideiglenesen tudják tárolni a hulladékot, a csomagolóanyagokat, hogy azokat rendszeres, vagy egyeztetett időpontban tudják elszállítani tőlük.

Fontos, hogy a cégek, vállalkozások helyesen mérjék fel szükségleteiket, hogy az általuk termelt hulladék egy része végül ne a lakossági tárolókban végezze, ezzel terhelve a város kommunális hulladékgazdálkodását egyrészt elszállításban, másrészt anyagilag.

A vállalkozások hulladékgazdálkodásának tervezésekor számításba kell venni azt is, hogy a hulladék melyik típusából mennyit termelnek ki, hogy a természet védelmét figyelembe véve megfelelően tudják osztályozni a keletkezett hulladékot.

Amennyiben jogi személyként problémába ütköznek, vagy elakadnak a hulladékgazdálkodás útvesztőjében, a városi hivatal műszaki osztályához fordulhatnak kérdéseikkel, melyeket az odpadar [at] dunstreda.eu e-mailen tehetnek fel.

Ezt már olvasta?

Cookies