Back to top

Rövidebb lehet a karantén - a koalíciós pártok is rábólintottak

Publikálva: 2021, szeptember 5 - 08:23
Támogatják a járványügyi konzílium javaslatát a koalíciós pártok.
Rövidebb lehet a karantén - a koalíciós pártok is rábólintottak

A TASR hírügynökség megkeresésére a koalíciós pártok megerősítették, hogy a járványügyi konzílium javaslatát, amennyiben az a koalíciós tanács elé kerül, támogatni fogják.

Az OĽaNO hangsúlyozta, a mozgalom "a járvány kezdete óta következetesen figyelembe veszi a szakértők javaslatait". Ha az egészségügyi tárca és a Közegészségügyi Hivatal is támogatja a járványügyi konzílium javaslatát, azt ők is megszavazzák - ígéri a legnagyobb kormánypárt.

Hasonló szellemben nyiltakozott a Sme rodina, hangsúlyozva, hogy a szakértők javaslatait minden esetben meg kell fontolni, ha a járványkezelésről van szó.

A Za ľudí sem lát okot arra, hogy ne támogassa a javaslatot, ha azzal a szaktárca és a Közegészségügyi Hivatal azonosulni tud. 

Jana Bittó Cigániková, az Egészségügyi Bizottság SaS-es elnöke hangsúlyozta, pártja javasolta elsőként a karantén időtartamának lerövidítését 14 napról 10 napra.

Ahogy arról hírt adtunk, a szakértői konzílium azt javasolta, rövidítsék le az otthoni karantén időtartamát. Tudományos bizonyítékokra támaszkodva azt javasolják, a jelenlegi 14 helyett tíz napig tartson a karantén – fogalmazódott meg a szakértői konzílium csütörtöki (szeptember 2.) ülésén.

ma7.sk/TASR

Ezt már olvasta?

Cookies