Back to top

Rockzene szárnyán repült tova az idei Dunaszerdahelyi Nyár koncertsorozata

Publikálva: 2022, augusztus 26 - 15:11
Meglehetősen sok nézőt vonzott a 80-as évek rockzenéjének ígérete a Dunaszerdahelyi Nyár 2022-es utolsó koncertjére. A csütörtöki zenefelelős, a Falcon Project pedig az ígéretet beváltva nagy bulit csapott a Csaplár Benedek VMK szabadtéri színpadán.
Rockzene szárnyán repült tova az idei Dunaszerdahelyi Nyár koncertsorozata

Takács Tímea, Csaplár Benedek VMK igazgatónője nagy szeretettel és tisztelettel köszöntötte a nagyszámú közönséget. Mint mondta, az idei utolsó koncert alkalmával az egyik szeme sír, másik nevet.

„Sír az egyik, mert egész nyáron, minden csütörtökön találkoztunk, megtöltöttük a teret zenével - ezúttal pedig véget ér az idei koncertsorozat. Nevet a másik, mert nagy öröm, hogy ilyen sokan látogattak el minden héten meghallgatni egy-egy zenekart” – mondta el az igazgatónő, majd kiemelte, a régióban az egyedüli művelődési központ a dunaszerdahelyi, amely egész nyáron heti rendszerességgel szórakoztatta minőségi zenével a közönséget. A zárókoncert alkalmából köszönetét fejezte ki mindenkinek, akik a koncertek előtt, alatt, után segítettek: a technikai személyzetnek, a Csaplárkult csapatának, a médiának, akik az eseményekről folyamatosan tudósítottak. Kevicky Tündének különösen köszönte, hogy végig ott volt és felkonferálta a programokat, majd jó szórakozást kívánt az estéhez.

Kevicky Tünde, a nyáresti koncertek háziasszonya mutatta be az est vendégeit, a Falcon Projectet. Mint mondta, a győri rockzenekar ideiglenes formációként indult, majd az első koncerteken felbuzdulva döntöttek úgy, folytatják – mára igazi zenekarként működnek. A csapat tagjai az ismert magyar és külföldi klasszikus rockcsapatok számainak saját interpretációja mellett az alkotás örömét is átélik, hiszen saját számok is készülnek a „zenei műhelyben“. A 2019 őszén megjelent bemutatkozó lemezükön 5 saját dal szerepelt.

Repertoárjuk jelentős részét a magyar rock klasszikusai alkotják, amit alátámaszt a koncerten rögzített videó is.

További felvételeinket képgalériánkban tekinthetik meg.

Az idénre ugyan elbúcsúzott a Dunaszerdahelyi Nyár rendezvénysorozata, de jövőre újabb évad, újabb fellépők, újabb zenei élmények várnak a koncertekre látogatókra.

Viszontlátásra, jövőre!

Szöveg és kép: -rovin-

Ezt már olvasta?

Cookies