Back to top

A rendőrség ismét gyanús telefonhívásokra figyelmeztet

Publikálva: 2022, augusztus 18 - 13:05
A rendőrség Facebook-oldalán a csalók egy újabb trükkjére figyelmeztet a hívott felektől érkezett bejelentések alapján. A csalók ezúttal nem külföldi telefonszámokról próbálkoznak, hanem belföldiekről, melyek első látásra nem keltenek gyanakvást.
A rendőrség ismét gyanús telefonhívásokra figyelmeztet

Az esetek többségében a hívás fogadása után egy előre felvett angol nyelvű szöveget játszanak le.

A csalók arról próbálják meggyőzni a hívott felet, hogy zárolni fogják a bankszámláját, vagy hogy a személyi adataival valamilyen módon visszaéltek. De próbálkoznak azzal a mesével is, hogy a hívott fél személyi igazolványával gyanús aktivitást észleltek.

A rendőrség folyamatosan óvatosságra int a csalók próbálkozásaival szemben. Azok, akik a csalók legújabb trükkjére felhívták a rendőrség figyelmét, nem ültek fel a próbálkozásnak, mert

gyanúsnak találták azt, már csak azért is, mert a szlovák rendőrség bizonyára nem angol nyelven próbálna kommunikálni a lakossággal.

Azoknak a telefonszámoknak a jegyzéke, melyekről a csalók hívták áldozataikat, megtalálhatók a rendőrség Facebook-bejegyzésében. Amennyiben ezen számok valamelyikéről, vagy más számról hasonló gyanús hívást fogadnak, azonnal szakítsák meg a beszélgetést és semmi esetre ne adják meg senkinek a személyi adataikat, melyekkel a csalók visszaélhetnek.

(NZS/Felvidék.ma/Facebook)

Ezt már olvasta?

Cookies