Jelenlegi hely

Rendkívüli közgyűlést tartott az SZMÍT

Ezt már olvasta?

Publikálva: 2019, október 28 - 18:00 | Kultúra
Dunaszerdahelyen tartotta rendkívüli közgyűlését október 26-án a Szlovákiai Magyar Írók Társasága.
Rendkívüli közgyűlést tartott az SZMÍT

Az eddigi választmányból csupán Z. Németh István folytatja tovább a munkát. A közgyűlésen a megjelent tagok megváltoztatták a Társaság alapokiratát, melyet a jelenlévők egyöntetűen megszavaztak. A változástatás értelmében a közgyűlés továbbra is héttagú választmányt választ három évre szóló megbízatási mandátummal, viszont amennyiben a társaság égisze alatt ifjúsági alszervezet is működik, akkor annak megbízott képviselője automatikusan és teljes jogkörrel a választmány tagja lesz, és ilyen esetben a közgyűlés hat tagot választ.

A közgyűlés új választmányi tagjai: Z. Németh István mellé, Jancsó Péter, Nagy Attila, Aich Péter, Kövesdi Károly és Zsoldos Péter személyében, továbbá a Firka, a SZMÍT most induló ifjúsági tagozatának kijelölt képviselője csatlakozik hamarosan a választmányhoz.

Hodossy Gyula, a szervezet elnöke zárszavában elmondta, hogy bár a többen kiléptek a tagságból, folyamatosan érkeznek a tagfelvételi kérvények. A SZMÍT-nek mindig is súlya és helye volt a felvidéki magyar kultúrában, és ez ezek után sem lesz ez másként.

Forrás: szmít

Címkék: irodalom