Back to top

Rendkívüli képviselő-testületi ülést tartottak ma délelőtt a városházán

Publikálva: 2020, március 24 - 13:28
A rendkívüli testületi ülést elsősorban egy európai uniós pályázat határideje, a városi díjak átadásának augusztus 20-ára helyezése, valamint a rendkívüli helyzetekre való tekintettel az ügyrend módosítása indokolta.
Rendkívüli képviselő-testületi ülést tartottak ma délelőtt a városházán

Az egyik pont szerint városunknak önrészt kellene biztosítania egy európai uniós pályázathoz, amelynek a határideje márciusban lejár, ezért kellett gyorsan lépni ez ügyben. A pályázat lehetőséget biztosítana arra, hogy a Vámbéry Alapiskola fűtési rendszerét át tudják alakítani a geotermális energia felhasználásával – s ehhez kellene majd 45 600,10 euró önrészt biztosítani. Ez a pályázati önrész azonban nem az idei, hanem a jövő évi, vagyis a 2021-es költségvetést érintené, feltéve, ha a város sikeres lesz a pályázaton, és amennyiben az önkormányzati képviselők továbbra is fontosnak tartják majd e beruházás megvalósítását.

A másik pont, amely miatt a képviselők összeültek, a Szent György-napokkal kapcsolatos döntés volt. A testület februári ülésének egyik határozata szerint ugyanis 2020. április 25-én, a Szent György-napok keretében került volna sor a városi díjak átadására. A rendkívüli helyzetre való tekintettel azonban az a javaslat született, hogy a díjátadás 2020. augusztus 20-ára kerüljön át.

A harmadik fontos pont pedig az ügyrend módosításáról szólt. Eszerint az esetleges rendkívüli helyzetekre való tekintettel olyan javaslatot tett a hivatal, hogy a képviselő-testület indokolt esetben, tehát vagy országos, vagy megyei, vagy járási, vagy városi rendkívüli helyzetben hozhasson határozatokat „per rollam” (vagyis ülés tartása nélküli, írásban történő) szavazással. Ennek a módját most egy paragrafussal határozták meg az ügyrendben.

Ezen kívül a rendkívüli képviselő-testületi ülésen dr. Hájos Zoltán polgármester tájékoztatta a testület tagjait azokról az eddigi lépésekről, amelyeket egyrészt országos szinten a központi válságstáb, valamint helyi szinten a városi hivatal tett meg.

Ezt már olvasta?