Back to top

Rendhagyó történelemóra a Kommunista diktatúrák áldozatainak emléknapján

Publikálva: 2023, február 23 - 11:08
A Pázmaneum polgári társulás a Jópásztor Alapítvánnyal közösen rendhagyó történelemórát tart a Kommunista diktatúrák áldozatainak emléknapjához kapcsolódóan a Vámbéry Ármin Gimnáziumban február 28-án.
Rendhagyó történelemóra a Kommunista diktatúrák áldozatainak emléknapján

Dr. Farkas Zsolt, a Jópásztor Alapítvány elnöke, szőgyéni esperesplébános a totalitárius rendszerek üldözöttjeiről, az egyházüldözésről, a szélsőséges eszmék káros hatásairól, azok veszélyeiről, a megbúvó jelképrendszerről tartja előadását a történelemóra keretében a dunaszerdahelyi magyar gimnáziumban

A történelemórára 10:35 perckor kezdődik, amely a Pázmaneum hivatalos youtube csatornájára is felkerül az előadást követően.

A megjelenteket Valkai Anett igazgató és Karaffa Attila, a Pázmaneum polgári társulás elnöke, Dunaszerdahely város alpolgármestere köszönti majd, aki ismerteti majd a diákokkal az Életkapuk – Mindszenty kiállításhoz kapcsolódó verseny részleteit is.

A Pázmaneum polgári társulás, a Jópásztor Alapítvány és a Vámbéry Ármin Gimnázium szervezésében került sor az Életkapuk – interaktív kiállítás fiataloknak című tárlat megnyitójára február 9-én a dunaszerdahelyi Vámbéry Ármin Gimnáziumban.          

Hét szó, hét színes tabló – mint egykor a főpásztort a templomi oltáron fogadó hét gyertyaszál – és egy kapcsolódó vetélkedő, hogy ne csak megnézhető, de meg is fejthető legyen a kiállítás. A kiállítóhelyiségben feltárul Mindszenty bíboros gazdag életútja, és talán fellelhető benne életdöntéseinek és személyiségének a kulcsa is. Az otthon, a templom, a börtön és az örök haza, ezek voltak az ő legfontosabb Életkapui.

A tárlat március közepéig látogatható a Vámbéry Ármin Gimnázium 3. emeletén. Előzetes bejelentkezés szükséges a titkárságon az alábbi elérhetőségeken:

E-mail: vamberygimnazium [at] gmail.com, Telefon: +421908201989, +421-31-59129-00

(sajtóhír)

Ezt már olvasta?

Cookies