Back to top

Rendhagyó tanítási óra az egészségügyiben

Publikálva: 2018, március 13 - 16:49
A szlovák írásbeli érettségik alatt a Dunaszerdahelyi Egészségügyi Középiskolában a második osztályos tanulók egészségügyi asszisztens szakon rendhagyó tanítási óra keretén ismerkedtek a szociális ellátás alkalmazásával a gyakorlatban. Eddig tanáraik vezetésével csak a szociális ellátás teoretikus részével ismerkedtek, most pedig reális képet kaptak a valóságról Bugár György városi képviselő jóvoltából.
Rendhagyó tanítási óra az egészségügyiben

A rendhagyó óra az iskola újonnan berendezett aulájában kezdődött egy bevezető előadással. Az előadás célja az volt, hogy a diákok megismerkedjenek a szociális ellátásról szóló törvény adta lehetőségekkel, valamint a törvények hiányosságaival.

Majd következett a terepmunka. Az önkormányzati által fenntartott városi szociális szolgáltató központba látogattak el a diákok és tanáraik. Meglepő volt a diákok számára, hogy nem csupán az idős embereknek nyújtanak segítséget, hanem a szociális gondoskodást a gyermekek, a fogyatékossággal élők kortól függetlenül is igénybe vehetik. Megnézhették a gondoskodást a napközi otthonban, az étkezdét, a bölcsődét, a hajléktalanoknak fenntartott melegedőt és a fogyatékosoknak berendezett napközit.

Tanulságos „séta” volt ebben a szép napos időben. Hiszen a jövendőbeli egészségügyi dolgozóknak fontos tudnia, hogy egészség megtartása és a gyógyulás csak ott várható, ahol a szociális feltételek adottak.

Horváth Mária
Fotó: Szolnoki Anita

Ezt már olvasta?

Cookies