Back to top

A rendelőintézetek a korábbi rend szerint működnek

Publikálva: 2020, május 16 - 10:13
Májusban kezd visszatérni a lüktetés a mindennapok ereibe, az újranyitási intézkedéseknek köszönhetően egyre közelebb kerülünk a régen megszokott életünkhöz. A Svet zdravia dunaszerdahelyi kórháza igazgatóját, Sylvia Bockot kérdeztük az aktualitásokról.
A rendelőintézetek a korábbi rend szerint működnek

- Jellemezné röviden a kórházban uralkodó jelenlegi helyzetet?

A dunaszerdahelyi kórház is kezd visszatérni a korábban megszokott működési rendjéhez. Természetesen egyelőre az országos tisztifőorvos előírásaira alapozott szigorú járványügyi rendelkezéseket kell betartanunk. A kórház épületébe továbbra is csak egy bejáraton lehet bejutni, ahol ellenőrzik az összes belépő testhőmérsékletét, és persze kötelezően kezet kell mindenkinek fertőtlenítenie.

 

- Mennyire akadályozza munkájukat a járvány? Mennyire megértők a páciensek a hozott rendelkezésekkel kapcsolatban?

Sajnos az enyhítések bevezetésével a kórházba látogatók is kevésbé tartják be a szabályokat. Ezért ezen az úton is felhívnánk a figyelmüket, hogy tartsák be az előírásokat, a korábban egyeztetett időpontra érkezzenek csak a kórház épületbe.

 

- Lépésről-lépésre tér vissza az élet - például kezdik a tervezett műtéteket elvégezni. Milyen nehézségekkel jár ez a feloldás technikailag? Mennyire nehezíti a páciensek életét?

Mostanra minden rendelőintézet és vizsgálati központ a korábbi időintervallumban rendel, a meghozott intézkedések miatt azonban csak korlátozott számú személyt fogadhatnak. A tervezett beavatkozások esetében az operáció előtti, általános orvosnál megejtett kivizsgálás beütemezése, kivitelezése okoz inkább gondot.

 

- Hogy állnak a kórházban tavaly megkezdett átalakítási munkálatokkal?

Az Európai Uniós projekt keretében elindított munkálatok szerencsére az elfogadott harmonogram szerint zajlanak. Ez azt jelenti, hogy a sebészeti részleg átalakításának első fázisa elkészült, a tervek szerint júniusban folytatódnak tovább a munkálatok.

-rovin-

Ezt már olvasta?

Címkék: Svet zdravia
Cookies