Back to top

Regnum Marianum Kalendárium 2022

Publikálva: 2021, december 2 - 08:15
A dunaszerdahelyi székhelyű Pázmaneum Polgári Társulás idén is kiadja – már 16. alkalommal – a Regnum Marianum Kalendériumot, a felvidéki és a Kárpát-medencei magyarság számára készített olvasmányos naptárát.
Regnum Marianum Kalendárium 2022

Az előszóban Marton Zsolt, váci püspök atya szól az olvasókhoz. A kalendárium naptár része, amely a felvidéki és a magyarországi egyházi ünnepeket is tartalmazza, a 60 éve elhunyt Dr. Marczell Mihály gondolatait tartalmazza. A kiadványban emléket állítunk a Pázmaneum alapító elnökének, ThDr. Karaffa János lelkiatyának, akire írásaival gondolunk vissza.

Dr. Schmatovich János győri professzor ezúttal a Szent Korona képelmélkedéseiről ír. Molnár Péter, a Felvidékről származó lelkiatya, aki Abony település plébánosa az időről és az elmúlásról elmélkedik. Lénár Károly ünnepi beszédével idézzük meg Esterházy Jánosról alkotott képét. Mindszenty József hercegprímástól a csehszlovákiai kitelepítések alkalmával kiadott püspökkari körlevelét közöljük, amelyet a kisebbségek védelmében írt. Csáky Pál, egykori miniszterelnök-helyettes arra a kérdésre keresi a választ, vajon „Milyen világot akarunk?”

Dr. Farkas Zsolt szőgyéni lelkiatya, a Jópásztor Alapítvány elnöke két elmélkedésével is megismerkedhetnek az olvasók az Adventről és a legnagyobb keresztény ünnepről. Karaffa Attila a mai kor keresztényi és világi szemléletéről értekezik. A Barankovics Alapítvány történelmi jegyzetében a Trianon egyházkormányzati következményeiről ír.

A felvidéki magyar katolikusok hírei mellett bemutatkozik az olvasóknak a komáromi Selye János Gimnázium, a TéKa Társulás, valamint Gubík László az Esterházy Akadémiát ismerteti írásában. Ferenc pápa szentbeszédét is megtaláljuk a kalendáriumban, amelyet Budapesten mondott a Nemzeti Eucharisztikus Kongresszuson. Nem hiányozhatnak az olvasmányok felnőttnek és fiatalnak egyaránt, valamint a felvidéki receptek és a mennyei humor sem.

A132 oldalas, A5-ös formátumú kalendárium ára 4 euró, megrendelhető a +421 915 351 066-os telefonszámom, illetve az info [at] pazmaneum.com villámposta címen. A dunaszerdahelyi és a komáromi járásban igény szerint a plébániák részére ingyenes kiszállítást biztosítanak.

(ps)

Ezt már olvasta?

Címkék: Pázmaneum