Back to top

A régió kihívásairól egyeztettek

Publikálva: 2023, február 2 - 14:17
A Hanns Seidel Alapítvány regionális képviselőjét, dr. Markus Ehmet és Korduliak Kiss Katalin irodavezetőt fogadta városunkban Karaffa Attila alpolgármester február 1-jén.
A régió kihívásairól egyeztettek

A Hanns Seidel Alapítvány a demokrácia, a béke és a fejlődés szolgálatában végzi küldetését nemcsak Németországban, hanem a világ minden pontján, köztük Szlovákiában is. A Bajor Keresztényszociális Unió (CSU) értékeinek szellemében immár 30 éve nyújtanak politikai képzést Szlovákia polgárainak és támogatják a német, speciálisan a bajor és szlovák bilaterális kapcsolatok fejlődését, valamint a közép-európai politikai szövetségek (főleg a V4-ek) kapcsolatát Németországgal és a Bajor Szabadállammal. Külön figyelmet fordítanak a fiatalok képzésére, akiknek segítséget nyújtanak a demokratikus döntéshozó folyamatok megértésében.

Az alpolgármesterrel folytatott beszélgetés témái között szerepelt Dunaszerdahely és a déli régiót érintő kihívások ismertetése, valamint a kisebbségek helyzetének értékelése a jelenlegi kormány működése alatt, illetve a kormányválság hatásai a szlovákiai magyarságra.

Karaffa Attila egyúttal vázolta a régió gazdasági és politikai kihívásait is, illetve Dunaszerdahely szerepét világította meg a szlovákiai magyarság szempontjából.

(dszi)

Ezt már olvasta?

Címkék: Karaffa Attila
Cookies