Back to top

Radimó - DAC 0:2 (0:0)

Publikálva: 2019, szeptember 26 - 06:32
Hoztuk a kötelezőt, noha az első félidő után még felelevenedtek bennünk a füleki tizenegyespárbaj képei. A térfélcserét követő két fejesgólunk azonban megnyugtatta a kedélyeket, így nyugodtan várhatjuk a sorsolást. Ott tudjuk majd meg, ki lesz az ellenfelünk a Slovnaft Cup nyolcaddöntőjében.
Radimó - DAC 0:2 (0:0)

Egészen a cseh-szlovák határig utaztunk, hogy a kupa negyedik fordulójában megmérkőzzünk az ötödosztálybeli Radimó csapatával. A mérkőzést a közeli járási székhely stadionjában, a Szakolca otthonában rendezték meg, ahová a kisközség minden egyes lakója befért volna sógorostul. És bizony hoztak is mindenkit, aki csak élt és mozgott a faluban, mert a kezdő sípszóra szépen megteltek a lelátók. Még egy brit zászló is előkerült a hazai szektorban – God save the Queen! 

Mi viszont királyi játékra számítottunk, de az első játékrész a focit illetően nem hozott palotai csillogást. Sőt, a Radimov do teho! – buzdítás is hamarabb hangzott el a lelátókon, mint a DAC helyzete után járó vendégtaps. A hazaiak a cseh Valsa égbe szálló próbálkozása után csapták össze sűrűn a tenyerüket. Más kérdés, hogy a labdát végül magának Szent Péternek kellett visszadobnia a felhők közül, olyan magasra repült. Ezúttal is köszönjük a fenti segítséget a helyi rendezők nevében. Mivel négyosztálynyi különbség van a két csapat között, természetes, hogy mi birtokoltuk többet a labdát, és mi irányítottuk a játékot, de az már nem adott okot kincstári optimizmusra, hogy az első kaput eltaláló lövésünkre a 32. percig kellett várni. 

Addig semmi. Mindent kifejeltek, leszereltek, elrúgtak, levédekeztek. Ramirez elveszett volt elől a piros mezesek szorításában. Šimčáknak volt egy jó beadása még az elején, aztán eltűnt. Beskorovainyi hátul eladott labdájánál Kružliaknak kellett helyrehoznia társa bakiját. Divkovićot pedig a félidő közepén Hyballa a bal szárnyról átirányította az ellentétes oldalra. Itt viszont egyszer gyönyörűen elment a horvát: egy az egyben sikerült megvernie emberét, majd a második radimóit is „megetette”, az akciót lezáró lövést viszont már hárította Krakovský. Hazai oldalról Kessl előtt adódott a legnagyobb lehetőség, de talán maga is meglepődött azon, milyen szabadon vezethette a labdát Jedlička kapujára, s ijedtében fölé lőtte.

A szünetben Peter Hyballa lecserélte Taiwót, és Vida Kristophert küldte fel a helyére, aki az 53. percben nagy gólt lőhetett volna, de mintegy három méterrel mellé suhintott. Davis is játéklehetőséget kapott, ő Šimčákot váltotta. A két alapember érkezése jelezte, hogy ezúttal nem akarjuk „elfülekeskedni” ezt a meccset. Aktívabbak voltunk, de a pontosság még mindig hiányzott a játékunkból. A lelkes radimóiak közben egyre nehezebben bírták kondival. Az 58. percben ketten is felhörpintettek egy-egy energiarudacskát, hogy tartani tudják velünk az iramot a meccs végéig. Ekkor már csak a védekezésre összpontosítottak vendéglátóink, de szerencsére nem eléggé, mert a 64. percben végre mattolni tudtuk őket. 

Ronan kitette jobbra Vida Kristophernek, aki magasan a kapu elé ívelt, majd Ramirez bólintott, a labda pedig a hosszú sarokba hullott – 0:1. A szakolcai stadionba kilátogató 2215 néző ennek ellenére tovább buzdította sajátjait, de Jedličkának ekkor már nem kellett izgulnia. Ellentétben a hazai hálóőrrel, Krakovskýval, aki a 79. percben másodszor is kapitulált. Fábry szögletére Beskorovainyi robbant be, mint a tank, és megszerezte első gólját sárga-kék szerelésben – 0:2. Szép fejes volt! A hátralévő időben a csereként pályára lépő Čmelík növelhette volna háromra a góljaink számát, de a döntő pillanatban fölé célzott, így az eredmény már nem változott.

Az első félidőt talán felejtsük is el, a másodikból pedig jegyezzük meg a két gólt, és összpontosítsunk a folytatásra. Szép estéjük volt az ötödik ligás radimóiaknak a szakolcai stadionban, miután a vártnál nehezebben tudtuk csak legyűrni őket. Nem csoda, hogy a hármas sípszót követően vastaps kísérte le a hazaiakat a pályáról. Mi pedig folytatjuk tovább a menetelést, és várunk a nyolcaddöntős ellenfelünkre. De ne feledjék, vasárnap bajnoki a Zsolna ellen a MOL Arénában. 

TJ DRUŽSTEVNÍK RADIMÓ - FC DAC 1904 DUNASZERDAHELY 0:2 (0:0)

Slovnaft Cup, 4. forduló, Szakolcai Stadion, 2019.09.25., 18:00
Játékvezetők: Kišš - Borsányi, Zemko
Nézőszám: 2215
Góllövők: 64. Ramirez, 79. Beskorovainyi
Sárga lap: lapok nélkül
DAC: Jedlička - Koštrna (K), Kružliak, Beskorovainyi, Šimčák (52. Davis) - Vida Máté, Ronan, Fábry (83. Čmelík) - Taiwo (46. Vida Kristopher), Ramirez, Divković
Radimó: Krakovský - Urbánek, Šefčovič, Hrubša, Rosa - Černek, Drápal (K) (81. Vanek) - Šebesta, Božek (66. Foriška), Valsa (62. Balážik) - Kessl

A mérkőzés statisztikája:
Lövések:
 kapura: 1:7 , mellé: 2:7
Szöglet: 0:7
Les: 3:2

forrás: dac1904.sk

Ezt már olvasta?

Címkék: DAC, Slovnaft Cup
Cookies