Back to top

Praktikus eszközzel tisztíthatják a köztereket

Publikálva: 2020, szeptember 11 - 05:40
Hasznos műszaki berendezéssel gazdagodott a Municipal Real Estate városi közterületfenntartó cég eszköztára. A közelmúltban vásárolt forró vizes, nagynyomású tisztítógépet a napokban kezdte használni a város közterületeinek tisztítására.
Praktikus eszközzel tisztíthatják a köztereket

Harmanovsky Viktor, a városi cég egyik vezető munkatársa portálunknak elmondta, a tisztításra és fertőtlenítésre egyaránt alkalmas eszköz egyik fontos jellemzője, hogy a hatékonysága mellett környezetbarát is. Az új berendezés nagy előnye, hogy egyetlen ember képes azt kezelni. Az 500 liter űrtartalmú tartályából akár 99,5 Celsius-fokos forró vizet fecskendez ki nagy nyomással, ennélfogva a hő és a nyomás miatt is képes megfelelő módon, mindenféle egyéb tisztítószer hozzáadása nélkül tisztítani, fertőtleníteni. Mint megtudtuk, elsősorban a közterületek tisztítására, a térkövek közeinek gyomtalanítására, porral, piszokkal berakódott falak letisztítására, vagy akár a köztéri padok fertőtlenítésére, megtisztítására egyaránt alkalmas.

Elsőként a Csaplár Benedek Városi Művelődési Központ külső színpadának falát tisztították meg a segítségével, majd a művelődési ház előtti téren található padok következtek. Csütörtökön a Jehuda Aszád téren található Mementó holokauszt emlékművet és környékét tisztította meg, szinte varázsolta újjá a Municipal egyik munkatársa az új géppel.

Harmanovsky Viktor kiemelte, hogy a tisztító mostantól napi szinten látható majd a város utcáin, először a központi térségben, majd fokozatosan a város külső területein dolgoznak vele; gyakorlatilag a fagymentes időszakban naponta használatban lesz.

Szöveg és kép: Rózsár Vince

Ezt már olvasta?

Címkék: Municipal
Cookies