Back to top

Posztumusz Pro Urbe Díjat kapott Takács István

Publikálva: 2022, április 26 - 11:36
A városi képviselő-testület döntése értelmében 2022-ben posztumusz Pro Urbe Díjat adományozott a Szent György-napokon Takács István részére, több generációnak a sport iránti szeretetre való neveléséért, illetve a a sport területén vézett szeretetteljes és becsületes, eredményes pedagógiai munkásságáért.
Posztumusz Pro Urbe Díjat kapott Takács István

Takács István dunaszerdahelyi és környékbeli gyerekek futballedzőjeként szakmailag hozzájárult a hivatásos labdarúgók korai sportneveléséhez, akik a szabadidőközpontban kezdődött pályafutásukat a DAC labdarúgóklubjában folytatták.

A dunaszerdahelyi járásban a futballrajongók körében nincs olyan személy, aki ne ismerné Takács István nevét.

1977 óta foglalkozott a gyermekek és az ifjúság nevelésével. Ez idő alatt professzionális hozzáállásával, minőségi és szeretetteljes pedagógiai munkájával sok fiatalt inspirált. Tanári gyakorlatát a dunaszerdahelyi pionírházban kezdte a műszaki osztályon, ahol versenyeket szervezett, készített fel gyerekeket különböző modellező-, fotó- és közlekedési versenyekre. Később áttért az – akkoriban már szabadidőközont nevet viselő –intézet sportrészlegére, ahol vezetése alatt nemcsak a régión belül értek el sikereket a gyerekek és a fiatal sportolók, hanem országos és külföldi sportfutball-versenyeken is.

Olyan kis labdarúgókat nevelt, akik aztán a városi DAC futballklubnál kamatoztathatták a vezetése alatt megszerzett tudásukat. Az utolsó években a legkisebbek, az óvodások sportra nevelésének szentelte magát.

Nemcsak az aktív mozgásra, hanem az egészséges életmódra, a sport és a futball szeretetére ösztönözte őket. Tanárként a város iskoláiban is dolgozott, kerületi olimpiákat szervezett, valamint szabadidős rendezvényeket, nyári táborokat, sportversenyeket koordinált.

Példaértékű hozzáállása, felelősségteljes munkája, gyermekszeretete, emberi hozzáállása fiatal kollégáit is nagy mértékben inspirálta.

Ezt már olvasta?

Cookies