Back to top

A Pöstyén-DAC kupamérkőzés előtt

Publikálva: 2020, szeptember 29 - 13:54
Szerdán 15:00 órától az V. ligás PFK Pöstyén otthonában kezdi meg szereplését a DAC a hazai kupasorozat 2020/21-es kiírásában.
A Pöstyén-DAC kupamérkőzés előtt

A 2020/21-es szezonban az 52. hazai kupasorozat zajlik. Ez sorozatban a hetedik olyan évad, amelybe a regionális bajnokságokban szereplő együttesek is bekapcsolódnak. Összesen 229 klub nevezett a kupasorozatba, az I. és a II. liga csapatai a 2. körben csatlakoztak a mezőnyhöz.

A koraőszi sűrű program miatt a DAC csak holnap kezdi meg szereplése a szlovák kupában – a Slovnaft Cup 2. fordulójában a PFK Pöstyén otthonában lép pályára, amely a Nyugat-szlovákiai Labdarúgó-szövetség V. ligájának nyugati csoportjában játszik.

Holnapi ellenfelünk hét mérkőzés után a nyolccsapatos táblázat második helyén áll, négy ponttal lemaradva és egy találkozóval kevesebbet játszva a listavezető Felsőkorompa (Horná Krupá) mögött. Legutóbbi összecsapásukat pont az első helyezett otthonában abszolválták, ahol 1:1-es döntetlent értek el.

A 28 ezer lakosú város labdarúgása fényesebb időket is átélt már, hiszen a sárga-kékek a második vonalban is kipróbálhatták magukat, ahol két alkalommal találkoztak a DAC-cal: az 1998/99-es szezonban a fürdővárosban 2:2-es döntetlen született, míg odahaza 4:1-re győztük le őket.

A hazai kupasorozatban legutóbb 1999 szeptemberében csapott össze a két gárda, amikor is az első forduló keretén belül Miroslav Nemec találatával 1:0-s sikert arattunk idegenben.

A Slovnaft Cup 2. fordulójának PFK Pöstyén – DAC 1904 mérkőzését 2020. szeptember 30-án, szerdán 15:00 órai kezdettel rendezik. A találkozót a Dohál – Vorel, Jánošík játékvezetői hármas irányítja.

A Slovnaft Cup versenykiírása alapján a negyeddöntőig egyetlen mérkőzésen dől el a továbbjutó kiléte. Döntetlen esetén nincs hosszabbítás, rögtön tizenegyespárbaj következik.

Mint minden tétmeccsről, holnap Pöstyénből is élőben jelentkezünk szöveges közvetítés keretén belül. A találkozó élő videóközvetítését pedig YouTube csatornánkon követhetik figyelemmel.

A holnapi párharc továbbjutója az FC Vágpatta (Pata, IV. liga) otthonában lép pályára a 3. fordulóban. A 4. kör sorsolását október 1-jén, csütörtökön 11:00 órakor tartják.

SZURKOLÓI INFORMÁCIÓK

A hazai klub tájékoztatja szurkolóinkat, hogy a stadion kapui egy órával a találkozó előtt, tehát 14:00-kor nyílnak. A DAC szurkolói számára a vendégszektor lesz elkülönítve, amelyben a jelenlegi megszorításokra való tekintettel 100 férőhely lesz elérhető. A parkolás a stadion környékén lehetséges.

A belépőjegy ára: a vendégszektorba szóló jegyek egységára 3 euró, amelyeket egyenesen a stadionba való belépéskor árusítanak majd.

dac1904.sk

Ezt már olvasta?

Címkék: DAC, Slovnaft Cup
Cookies