Back to top

Pőstyén-DAC 0:7 (0:3)

Publikálva: 2020, október 1 - 11:48
Kulcsjátékosaink nélkül is fölényes győzelmet arattunk a fürdővárosban. Már az első félidő után nyilvánvaló volt, hogy továbbjutunk a Slovnaft Cup harmadik fordulójába. A következő ellenfelünk már ismert, a kérdés csupán az, hogy mikor játszhatunk egyáltalán...
Pőstyén-DAC 0:7 (0:3)

Csapatunk a második fordulóban kapcsolódott be a kupaküzdelmekbe, az V. ligás Pöstyén ellen pedig főleg azoknak adott lehetőséget Bernd Storck, akik eddig még egyáltalán nem, vagy csak kevés játéklehetőséget kaptak a bajnokságban. Csupán Fábry, Friede, Mendez és Nicolaescu játszottak vasárnap a Trencsén elleni bajnokin a mai kezdőből, s közülük az utóbbi három akkor is csak csereként lépett pályára.

Vezetőedzőnk a mérkőzés első perceit keresztbefont karokkal a kispadon ülve követte, s először csak akkor állt fel székéből, amikor Nebyla a 13. percben megszerezte a vezetést – 0:1. Ez volt a 18 éves fiatal csatár első találata klubunk színeiben. A gól előtt Fábry próbálkozásait jegyezhettük fel, de középpályásunk távoli lövése és közeli fejese sem talált utat a hálóba. A 19. percben viszont már ő sem hibázott. Messziről célozta meg a kaput, és a 43 éves Budka kapus nem tudott olyan hosszan nyújtózkodni, hogy elérje Fábry löketét – 0:2. Ezt követően Nicolaescu percei következtek. Már csak a veterán hálóőr volt vele szemben, akinek kötényt akart adni, de nem járt túl az eszén. Három perccel később pedig fejjel próbálkozott a Jablonec elleni Európa-ligás meccs hőse, de a gól elmaradt.

Továbbra is nyomás alatt tartottuk a pöstyéni kaput, és csupán idő kérdése volt, mikor jön az újabb gólunk. A 30. percben Nicolaescu újabb fejesét védte Budka, majd Nebyla és Fábry közeli próbálkozásánál is ő jött ki nyertesen az akcióból. A 34. percben Andzouana hagyta ki a száz százalékos ziccert. Ismét sikerült naggyá tennünk a hazai kapust. Három perccel képest viszont már több ideje volt megnézni, hogy hova rúgja a labdát – 0:3.

A hazai csapat is eltalálta egyszer a kaput, mégpedig a 42. percben egy szabadrúgásból. Glos ugyan jól célzott, de Száraznak nem okozott gondot a lövés. Az már az első játékrész után egyértelmű volt, hogy nincs veszélyben a továbbjutás. Már csak az volt érdekes, hogy milyen gólaránnyal végződik a találkozó.

Rögtön a térfélcsere után Kusý lövése a felső lécen csattant, majd Korec durrantott fölé, de ezzel a hazaiak el is lőtték minden puskaporukat. Friede szabadrúgása és Mendez gólvonallal párhuzamosan ellőtt bombája még nem akadt be, de Nicolaescu 59. percben megeresztetett lövése már igen – 0:4. Moldáv csatárunk Friedével játszott össze a gól előtt. Kicsivel később Andzouana gólba tartó labdáját kanalazta ki a csereként beálló Červenka kapus, de Njie próbálkozásánál már ő is verve volt – 0:5.

Folyamatosan rohamoztuk tovább a kaput, de Nicolaescu mellé gurított, Andzouana előbb túl sokáig totojázott az ötös vonalán, egy újabb támadás végén pedig fölé bikázott. Negyed órával a záró sípszó előtt tetszetős támadást vezettünk, amely során Švec húzta meg a jobb szélen, majd tette be centerbe Veselovskýnak, ő pedig nem hibázott – 0:6.

A kegyelemdöfést pedig a 83. percben adtuk meg. Mendez lőtt közelről egy hálószaggató bombát, Červenkának esélye sem volt – 0:7. A legvégén még Nicolaescu is guríthatott volna egyet, de nem járt sikerrel. Sebaj, ma így sem kellett megszakadnunk a győzelemért, és megyünk tovább a Szlovák Kupa 3. fordulójába.

Osztálykülönbséggel hoztuk le a találkozót, melyen hét gólt szereztünk, hét különböző játékosunknak köszönhetően. Az eredmény még hízelgő is lehet a pöstyénieknek. A kupa következő fordulójában a IV. ligás Vágpatta vendégei leszünk, de ennek a mérkőzésnek az időpontja egyelőre még nem ismert.

Edzői értékelés:

Bernd Strock (DAC): „Elégedettek vagyunk a mutatott játékkal és az eredménnyel is. A legfontosabb az volt, hogy továbbjussunk a következő körbe. Sok játékos kapott ma lehetőséget, és azt hiszem, hogy jól teljesítettek. Akár több gólt is rúghattunk volna, de így is rendben van az eredmény. Mindenki a legjobbat akarta nyújtani. A pálya talaja nem volt a legmegfelelőbb, ennek ellenére sikerült abban a stílusban futballoznunk, mint az elmúlt három hónapban. Jól szerveztük meg a játékunkat, a ma pályára lépők sokat tanulhattak. Sok tehetséges játékosunk van, és mind jó irányba halad. Ezen az úton kell mennünk tovább.”

Cyril Stachura (Pöstyén): „Szerettük volna jobban megnehezíteni az vendégek dolgát. Nagy kár, hogy a meccset nem játszhattuk le még augusztusban, amikor még egységesebbek voltunk, és a pálya talaja is megfelelőbb volt. Biztos, hogy akkor többen látogattak volna ki a mérkőzésre. Három játékosunk hiányzott, ami nekünk nagyobb érvágás, mintha az ellenfelünk közül nyolcan hiányoztak volna. A különbség a játékosok mozgásában szemmel látható volt. A vendégek azokkal a játékosokkal álltak ki ellenünk, akik kevesebb játéklehetőséget kapnak, de ők is megmutatták, mennyire jók. Ez jelentette a különbséget. Kár a labdavesztések után kapott könnyű gólokért. A dunaszerdahelyiek viszont elpuskáztak még néhány kijátszott helyzetet. Azt hiszem, igazságos eredmény született.”

PFK PÖSTYÉN - FC DAC 1904 DUNASZERDAHELY 0:7 (0:3)
Slovnaft Cup, 2. forduló, Štadión PFK Piešťany, 2020.09.30., 15:00
Játékvezetők: Dohál - Vorel, Jánošík
Góllövők: 13. Nebyla, 19. Fábry, 37. Andzouana, 59. Nicolaescu, 62. Njie, 75. Veselovský, 83. Mendez
Nézőszám: 650
Sárga lap: lapok nélkül
DAC: Száraz - Sommer, Malý, Beskorovainyi, Mendez - Friede (66. Švec), Njie, Fábry (K) (46. Bednár) - Andzouana, Nicolaescu, Nebyla (66. Veselovský)
Pöstyén: Budka (59. Červenka) - Glos (K) (59. Némethy), Hutár, Modrovič, Sedláček - Grík, Štefanka - Korec (66. Majtényi), Kusý, Klasovitý (78. Kováčik) - Braniša (78. Doktor)  

A mérkőzés statisztikája:

Lövések: kapura: 1:18, mellé: 3:15
Szöglet: 0:12
Les: 3:6

dac1904.sk

Ezt már olvasta?

Címkék: DAC, Slovnaft Cup
Cookies