Back to top

A posta mától visszaáll a régi rendre

Publikálva: 2020, április 23 - 10:15
A Szlovák Posta, április 23-tól visszatér a rendes nyitvatartásra, egész Szlovákia területén. Minden postafiók kinyitott és kézbesíti a küldeményeket, az ajánlott leveleket, hétvégén azonban a továbbiakban is zárva tartanak. Érvényben maradnak a szigorú higiéniai előírások is.
A posta mától visszaáll a régi rendre

A nyitvatartási idő az egyes postai kirendeltségeken ugyanolyan lesz, mint a rendkívüli állapot bejelentése előtt, kivéve azt a szünetet, amíg a posták helyiségeit fertőtlenítik, 30 vagy 60 percig. Az alkalmazottak hiánya miatt helyenként változtatunk a nyitva tartáson, jelentette ki a posta szóvivője, Iveta Dorčáková.

A rendes működéshez képest jelenleg mintegy 1400 alkalmazottal van kevesebbje a postának. Nagyon sokan vannak betegállományban, vagy pedig ápolási díjat szednek, a postai ablakoknál dolgozók és kézbesítők több mint 80 százaléka tartozik ide.

Az ajánlott leveleket, hivatalos értesítéseket is kiviszi a postás, a már érvényben lévő óvintézkedések betartása mellett. Csak abban az esetben hagy a postaládában sárga értesítőt a levélről, ha nem találja otthon a címzettet.

A posta a továbbiakban is monitorozza és szabályozza a posták működését. Az egyes kirendeltségekre a belépés csakis szájmaszkban lehetséges, a klienseknek belépéskor fertőtleníteniük kell a kezüket.

A posta helyiségeiben szabályozott a kliensek száma, 25 négyzetméteren legfeljebb 1 ember tartózkodhat és a várakozóknak be kell tartaniuk a 2 méteres távolságot.

Némely postafiók nagysága miatt, ahol a 2 méteres távolságot nem lehetne betartani, a posta kénytelen volt ügyfélablakot is bezárni. Ennek következtében kissé tovább tart a postai ügyintézés.

Forrás: ma7 / webnoviny.sk

Ezt már olvasta?

Cookies