Back to top

A polgármester kupájáért versengtek a Seishin Karate Klub versenyzői

Publikálva: 2020, szeptember 3 - 16:24
Tizenharmadik alkalommal rendezte meg a keszegfalvai Seishin Karate Klub a Polgármester Kupa Tameshiwari (töréspróba) elnevezésű nemzetközi versenyét Keszegfalván.
A polgármester kupájáért versengtek a Seishin Karate Klub versenyzői

Az idén, az aktuális járványhelyzet miatt, csupán két ország 50 versenyzője indult a versenyen.

A versengés kora reggel indult a Lőrincz Gyula Általános Iskola tornatermében, melynek során többféle feladattal szembesültek az indulók. Többek közt súlyt dobtak, svájci labdán egyensúlyoztak, egyensúlypárnán guggoltak időre, rúdon tartották magukat, de volt deszkatörés is ököllel, kéz éllel, könyökkel.

Pataki Dezső polgármester köszöntőjében kihangsúlyozta, azok a gyerekek, akik a karatét választották, jó döntést hoztak, mert sokat fejlődhetnek testileg és szellemileg egyaránt. Megköszönte a résztvevőknek, hogy ilyen nehéz időkben is folytatják a versenyzést, majd sok sikert kívánt.

Markovics János mester biztatta az indulókat, hogy lépjenek túl a határaikon, hiszen a küzdősport pont erre tanít. Megjegyezte, a nagy meleg már magában embert próbáló, de egy ilyen versenyen meg kell mutatni önmagunknak és a többieknek, mire vagyunk képesek.

A megnyitó után rajtoltak a futók: a legkisebb gyerekek (5-6 évesek) 2 kilométert, a nagyobbak (7-12 évesek) 4 kilométert, a serdülők és idősebbek 5,5 kilométert futottak. Az indulók futás közben különböző erőnléti és ügyességi feladatokat is kaptak. Guggolásban Cserepes Zoltán teljesített legjobban (72 guggolás 1 perc alatt), ráadásul ugrálókötelezésben és rönkugrálásban is ő bizonyult a legjobbnak. Trenčík Nikolas ugyanakkor dombmászásban és köríves rúgásokban remekelt.

Az idén második alkalommal a szülők is bekapcsolódhattak a versengésbe. Ugyan az indulók komoly kihívás elé néztek, de mindenkinek sikerült legyőznie magát, túllépni saját határait.

Az erőpróba végén mindenki nagy étvággyal fogyaszthatta el megérdemelt ebédjét.

A keszegfalvai Seishin Karate Klub növendékei 8 kategóriát megnyertek a 17-ből, így csapatban első hellyel zárták a versenyt.

Eredmények (első helyezettek):

Nők

 • Előkészítő Nő/ Pósa Gabriella (Seishin Dunaszerdahely)
 • Gyerek 1. Nő / Bock Ágnes (Seishin Dunaszerdahely) Fekete Abigél (Seishin Keszegfalva)
 • Gyerek 2. Nő / Forró Leila (Seishin Keszegfalva) Menző Rebeka (Seishin Dunaszerdahely)
 • Serdülő Nő/ Oláh Lilla (Seishin Ekecs)
 • Ifjúsági Nő/ Németh Petra (Kapuvári SE)

Férfiak

 • Előkészítő Férfi/ Russell Ruman (Seishin Keszegfalva)
 • Gyerek.0 férfi/ Forró János (Seishin Keszegfalva)
 • Gyerek 1. Férfi / Kovács Krisztián (Seishin Ekecs)
 • Gyerek 2. Férfi / Sárai Csongor, és Molnár Dominik (Seishin Keszegfalva) Oláh Ákos (Seishin Ekecs)
 • Serdülő Férfi/ Markovics Áron (Seishin Keszegfalva)
 • Ifjúsági és Junior Férfi összevont/ Hájas Kornél (Seishin Dunaszerdahely)
 • Felnőtt Férfi/ Trenčík Nikolas (Seishin Keszegfalva)
 • Senior Férfi/ Lengyel László (Kapuvári SE)

A polgármester úr különdíját, a Polgármester Kupát Markovics Ádám (Keszegfalva) kapta, aki az előző évi hazai, valamint külföldi versenyeken is remekelt, a tavalyi Európa-bajnokságon 3. helyezést ért elPrágában.

Külön köszönetet illeti meg a szülőket és a klub edzőit, akiknek a segítsége nélkül nem tudták volna lebonyolítani a rendezvényt.

Sensei Markovics János 4.dan, -rovin-
Fotók: Seishin Karate Klub, Robert Nagy

Ezt már olvasta?

Cookies