Jelenlegi hely

Pénzes István Anyanyelvi Vetélkedő

Ezt már olvasta?

Publikálva: 2020, szeptember 24 - 10:22 | Oktatás
Az előírások betartásával valósulhatott meg szeptember 23-án a Katedra Pénzes István Anyanyelvi Vetélkedő döntője Dunaszerdahelyen. Ez az országos forduló rendkívülinek tekinthető, hiszen még a 2019/2020-as tanév versenyévfolyamához tartozik.
Pénzes István Anyanyelvi Vetélkedő

A hetedik alkalommal megszervezett vetélkedőre kilenc háromtagú csapat érkezett (Farkasdról, Érsekújvárból, Zselízről, Zsigárdról, Felsőszeliből, Zsigárdról, Vásárútról, Gútáról, Nagyfödémesről). A regisztráció és a rövid megnyitó a dunaszerdahelyi Magyar Tannyelvű Építészeti Szakmunkásképző Iskola udvarán zajlott, majd ezt követően a versenyzők elfoglalták helyüket a tornateremben.

A döntő két fordulóból állt, ez idő alatt hat feladatsort oldottak meg a versenyzők.

A feladattípusok ismerősek lehettek a számukra, hiszen a levelezős fordulóban is hasonlóakat oldottak meg. A legközkedveltebbnek a Szóbravúrok, a legnehezebbnek pedig a Szótagkirakós című feladat bizonyult. A legtöbb versenyfeladat szóalkotásra, valamint szókincsbővítésre irányult (szinonimakeresés, intarzia, eszperente).

A következő három csapat szerezte meg a vetélkedő legsikeresebb megoldójának címét.

Első helyezett lett a Vagányok csapata – Tóth Alexandra, Sebő Laura, Ágh Szabolcs; József Attila Alapiskola és Óvoda, Vásárút; felkészítő: Tóth Mónika. Második helyen az Űrpandák végeztek – Kiss Réka, Nagy Georgina, Tánczos Laura; Corvin Mátyás Alapiskola, Gúta; felkészítő: Samu Krisztina. Harmadik lett a Harisnyások csapata – Kerek Lilla Flóra, Kerek Anna Ibolya, Ötvös Sebastian; Borsos Mihály Alapiskola, Nagyfödémes; felkészítő: Forró Dániel.

A szerző a verseny szervezője / felvidek.ma