Back to top

Péntektől Katedra versenyek!

Publikálva: 2016, május 3 - 09:00
Péntektől jövő hét szerdáig az országos Katedra versenyek döntőit zajlanak Dunaszerdahelyen – jelezte portálunknak Hodossy Gyula, a versenysorozat megálmodója, a Katedra Alapítvány igazgatója.

Pénteken és szombaton a Katedra Matematikaverseny döntőjét tartják a Magyar Tannyelvű Építészeti Szakmunkásképző Iskolában.

Május 10-én, kedden a Katedra Irodalomverseny I. és II. kategóriájának döntőit, míg május 11-én, szerdán a Katedra Pénzes István Anyanyelvi Vetélkedő, a Katedra Történelemverseny, illetve a Katedra Alsó Tagozatos verseny döntőit rendezik, ugyancsak a Magyar Tannyelvű Építészeti Szakmunkásképző Iskolában.

A Katedra versenyek főszervezője a Katedra Alapítvány, míg társszervezőként a Katedra folyóirat szerkesztősége, a Lilium Aurum Könyv- és Lapkiadó, a Szlovákiai Magyar Oktatási Fórum, és a Szlovákiai Környezetvédelmi Ügynökség vesz részt.

A versenyek a Szlovák Köztársaság Kormányhivatalának támogatását élvezik, és szerepelnek a hivatal pedagógia-szervezési útmutatójában is (Pedagogicko-organizačné pokyny na školský rok 2014/2015).

Ezt már olvasta?

Cookies