Jelenlegi hely

Péntek 13. az egészségügyiben

Ezt már olvasta?

Publikálva: 2018, április 13 - 17:58 | Oktatás
A Dunaszerdahelyi Egészségügyi Középiskolában nem babonásak a diákok és a tanárok sem. Ma a tanítás mellett a 4. osztályos tanulók kivonultak a város utcáira és a Rákkellenes Liga felhatalmazásából nárciszokat árultak.
Péntek 13. az egészségügyiben

A nárciszok napja rendezvénye nemcsak anyagi segítséget jelent a daganatos betegségben szenvedők számára, hanem figyelmeztet is a betegségre. Diákjaink Szolnoki Anita tanárnő vezetésével összegyűjtöttek 1 216 Eurót. Köszönet a rászorulók nevében!

A másik jelentős akció az elsősegély-nyújtási verseny iskolai fordulója volt. A 2. és 3. osztályos tanulók csapatai mérték össze tudásukat a verseny elméleti részében és különböző helyzetekben. Újjáélesztésben, háztartási-, sport- és iskolai balesetekben a másodikosok közül legjobbnak bizonyult Mária Szolgay, Viktória Horváthová, Jessica Markusová csapata.  A harmadikosok kategóriájában a legtöbb pontot Viktória Kissová, Renáta Szabóová, Andrea Zakálová és Krisztína  Mészárosová érték el.

A győztes csapat képviseli az iskolát majd a kerületi versenyen és a legügyesebbek pedig partneri iskolánkban Frýdek-Místekben.

Szöveg: Horváth Mária, Mráz Vilma
Felvételek az iskola archívumából