Back to top

A pedagógusokat ünnepeltük

Publikálva: 2017, március 31 - 13:24
Dunaszerdahelyen március 31-én 14. alkalommal tartották meg a Városi Pedagógusnapot, Comenius születésének évfordulója alkalmából.

A rendezvényen a városi fenntartású oktatási intézmények pedagógusait díjazták az idén is. A 10 órakor kezdődött ünnepi műsor elején Marko Németh, az ismeretlen szerző Učiteľom című versét adta elő (felkészítő tanára Žaneta Takácsová volt), majd Karácsony Laura, a Novus Ortus Diákszínpad tagja pedig Reményik Sándor: Templom és iskola című versét szavalta.

A folytatásban A.Szabó László alpolgármester köszöntötte a pedagógusokat, kiemelve munkájuk rövid távon ugyan kevés megbecsülést kap, de hosszabb távon nevelő munkájuk eredményt hoz. A nagy tapssal fogadott beszédet követően Lužák Rita diákpolgármester a tanulók nevében mondott köszönetet a tanárok fáradtságos munkájáért.

A programban ezután következett az egyes intézmények tanárainak díjazása, amikor is az emléklapokat Horváth Zoltán és A.Szabó László alpolgármesterek adták át a pedagógusoknak. A díjazottak névsora:

Szabó Gyula Alapiskola:

Haramia Irén

Nagy Frederika

Pomichal Richárd

Vámbéry Ármin Alapiskola:

Horváth Tamás

Fekete Lívia

Török Angelika

Kodály Zoltán Alapiskola:

Makki Adél

Zsigrai Andrea

Jilemnický utcai alapiskola:

Blanka Botková

Beáta Lászlóová

Katarína Nagyová

Smetana ligeti alapiskola:

Monika Benkovská

Művészeti alapiskola:

Banyák József

Nagy Iván

Szabadidőközpont:

Takács István

Halpiac téri óvoda:

Dorák Erzsébet

Október utcai óvoda:

Erős Viola

SZNF téri óvoda:

Kysela Márta

Széchenyi utcai óvoda:

Muzsay Olívia

Dunaszerdahely Város Önkormányzata emlékéremmel jutalmazta a nyugdíjba vonuló tanárokat is, így megköszönve a sok éven át tartó értékes munkát.

Szabó Gyula Alapiskola:

Hegyi Éva

Laky Anna

Matus Beáta

Péter Erika

Renczés Edit

Török Ágnes

Vámbéry Ármin Alapiskola:

Egri Margit

Oros Sarolta

Jilemnický utcai alapiskola:

Emil Beleš

Szabadidőközpont:

Uher Anikó

Rózsa ligeti óvoda:

Fodor Erzsébet

A program ezt követően Keviczky Tünde énekes előadásával folytatódott, majd az ünnepélyes fogadás előtt még a résztvevők megtekinthették a Jilemnický utcai alapiskola mellett működő akrobatikus rock and roll-lal foglalkozó Rock and rollový club Športujsnami műsorát. A fiatalok Rasťo Baňas és Lucia Galková vezetésével fantasztikus ugrásokat mutattak be és látványos zárást varázsoltak a 14. városi pedagógusnapra.

Nézze meg a teljes képgalériánkat ITT!

Ezt már olvasta?

Cookies