Back to top

A parlament átdolgozásra visszaadta a gyermekvédelmi törvényjavaslatot

Publikálva: 2021, szeptember 23 - 20:12
A parlament csütörtökön átdolgozásra visszaadta a gyerekek védelméről és a gyámügyi igazgatásról szóló tervezetet, amely a magyarországi gyerekvédelmi törvény alapján készült.
A parlament átdolgozásra visszaadta a gyermekvédelmi törvényjavaslatot

A tervezetet Miroslav Urban, az ĽSNS-ből korábban távozott képviselő írta, az átdolgozására vonatkozó javaslatot Katarína Hatráková terjesztette elő.

A tervezetben egyebek mellett az szerepel, hogy az iskolákban, az óvodákban és a gyermekotthonokban tilos az LMBT-ideológiával megismertetni a fiatalkorúakat.

A javaslat további célja, hogy a média és más audiovizuális szolgáltató ne reklámozhasson és ne közvetíthessen olyan műsorokat fiatalkorúaknak, amelyek veszélyeztetik lelki és erkölcsi fejlődésüket.

A javaslat szerint ide tartozna a pornográfia, a nemváltás, a homoszexualitás és a túlzott erőszak.

Pedagógus és szociális dolgozó nem lehetne olyan személy, akit pedofília vagy más, erkölcs elleni bűncselekmény miatt elítéltek. Az előterjesztő azt is szeretné elérni, hogy az állam, a szülők, és mindenki, aki részt vesz a gyerek nevelésében, kötelezően védje „a gyerek jogát a születési nemének megfelelő önazonossághoz”.

A tervezet a beterjesztő indoklása szerint a gyerekvédelmi törvény (itt „Orbán-törvény” szerepelt) alapján készült, és célja, hogy „védje a gyerekeket és fiatalkorúakat a pedofília veszélyétől és az egyre agresszívebb LMBTQI-propagandától”.

(TASR/Felvidék.ma)

Ezt már olvasta?