Back to top

Ötvös Tamás, az Egyesült Államokban praktizáló felvidéki tüdőgyógyász: „Most a virológusokra, nem a politikusokra kellene figyelni“

Publikálva: 2020, november 15 - 09:02
A szepsi származású Ötvös Tamás tüdőgyógyász magyar családban nevelkedett. Kassán, a Márai Sándor Gimnáziumban, majd a Pavol Jozef Šafárik Egyetem Orvosi Karán tanult. Azóta már az Egyesült Államokban kamatoztatja tudását, a tüdődiagnosztikával foglalkozó 4D Medical vállalat klinikai és orvosi részlegének igazgatója.

A  Ma7 Szóbeszéd stúdióvendégeként a koronavírus veszélyeire és a járvány elleni védekezés fontosságára hívta fel a figyelmet. Ötvös, hangsúlyozta,

bizonyított tény, hogy aki megfertőződik, annak a tüdején vagy szívén maradandó a károsodás.

A tüdőgyógyász hozzátette, egy tömeges tesztelés csak akkor lehet eredményes, ha a lehető legtöbben részt vesznek rajta és a szűrővizsgálatot követően a fertőzöttek karanténba vonulnak.

A pandémia idején kulcsfontosságú az elegendő számú kórházi ágy és szakszemélyzet. Szerinte elsősorban a virológusok és járványügyi szakemberek véleményére, nem pedig a döntéshozó pozíciót betöltő politikusokra kell hallgatni.

Ötvös Tamás sikertörténete kiváló példa arra, hogy a magyar iskolát látogató gyermekek és fiatalok tudnak boldogulni. Ennek első és legfontosabb kulcsa, hogy ezek a felvidéki magyarok nemcsak azt tudják, hogy mit szeretnének elérni, hanem azt is, hogy kicsodák.

ma7.sk

Ezt már olvasta?

Címkék: koronavírus
Cookies