Jelenlegi hely

Ötödik érem Európa-bajnokságról

Ezt már olvasta?

Publikálva: 2017, november 13 - 06:53 | Sport
Egész éves felkészülés előzte meg az idei U16-os karate Európa-bajnokságot, melyet Lengyelországban rendeztek meg, Kielcében.
Ötödik érem Európa-bajnokságról

A csapat már csütörtökön indult, hogy kipihent legyen a verseny napjára. A mérlegelés zökkenőmentesen ment, így maradt idő egy kis városnézésre, és pizzázásra is.
Egy ilyen komoly versenyre már az év elejétől zajlott a felkészülés. A klub tagjai voltak Lengyelországban, Horvátországban, Csehországban és Magyarországon, továbbá a Seishin Karate Klub is rendezett három felkészülő versenyt: Ekelen, Ekecsen, és Dunaszerdahelyen. A csapat külön edzéstervvel készült, amit szépen be is tartottak - ezt a felkészülő versenyek kiváló eredményei is tükrözték. Szlovákiát, és klubjukat Markovics Ádám (Keszegfalva), Jakab Adrienn (Csallóközaranyos), Kósa Tamás (Vásárút) képviselték.
Másnap, azaz pénteken mentek a verseny helyszínére, ahol 22 ország legjobbjai mérték össze tudásukat. Az U16-os korosztályban Tamás román ellenféllel kezdett, akit fejrúgással vert meg; majd a következő küzdelmében bírói döntéssel verte magyar ellenfelét. A döntőbe jutásért sajnos kikapott ukrán ellenfelétől, így harmadik lett, és megszerezte a klub ötödik Európa-bajnoki helyezését. Ádám bolgár ellenfelet kapott, akivel az első menetben jól küzdött - fejbe is rúgta -, a bírók közül viszont csak egy vette észre, ami kevés a ponthoz, így következett a hosszabbítás, ahol bírói döntéssel kikapott (a klub vezetése sem érti miért). Az ellenfele később második lett. Adrienn egy lett ellenféllel küzdött, akivel egész jól bírta az iramot a nagy súlykülönbség ellenére. Sajnos győznie nem sikerült, de kiváló tapasztalatot gyűjtött a következő versenyekre.

Markovics János, a klub vezetője elégedett a csapattal. „Úgy gondolom, a versenyen a csapat kiválóan helytállt. Igaz, most nem sikerült mindenkinek dobogóra állnia, viszont egy Európa-bajnokságra kijutni is nagy dolog. Le a kalappal a szervezők előtt is, nagyon kitettek magukért, nagyon jól éreztük magunkat a versenyen és a Sayonara (viszontlátásra) partin is.
Már tervezzük a jövő évi versenyeket. Mindenkinek köszönjük, aki bármilyen módon: anyagilag, lelkiekben, a szurkolásával az élő közvetítésnél, vagy a felkészülésben segítette a versenyzők felkészülését. Külön köszönet a klubtársaknak, és az edzőknek!”