Back to top

Ötödik alkalommal emlékeztek a kiváló harcosra, Kovács Kata Zsófiára

Publikálva: 2022, október 3 - 13:05
Az idén ötödik alakalommal rendezték meg a Kovács Kata Zsófia emlékversenyt Dunaszerdahelyen, amely a Seishin Karate Klub Gálája is egyben. A klub ezzel a versennyel szeretné megőrizni Zsófi emlékét, aki fél életét a karatéval töltötte, és kitartása példamutató a többi karatéka számára is.
Ötödik alkalommal emlékeztek a kiváló harcosra, Kovács Kata Zsófiára

A verseny megnyitója egy perces néma csenddel kezdődött Zsófi tiszteletére. Majd Zsófi édesanyja szólt pár szót, aki mindenkinek megköszönte hogy eljött, és hogy a klub megrendezi ezt a versenyt, amivel tiszteleg Zsófi emléke előtt. „Csak az hal meg akit elfelejtenek, akit megőrzünk szívünkben, az örökké élni fog!” - zárta mondandóját.

A versenyre több mint 170 fő nevezett 3 ország: Magyarország, Horvátország és Szlovákia 16 klubjából. A szervező Seishin Karate Klubból közel 50 nevezés érkezett.

A versenyt Dunaszerdahely város polgármestere, Dr. Hájos Zoltán nyitotta meg. Köszöntötte a megjelent versenyzőket és szülőket, és megköszönte, hogy Dunaszerdahely város adhat helyszínt ennek a nagyszerű rendezvénynek.

Köszöntötték még Polák Lászlót, aki Zsófi szülőfaluja, Ekecs község polgármestere, aki szintén méltatta a rendezvény fontosságát és megköszönte, hogy ilyen sok versenyző jött el és tiszteleg Zsófi emléke előtt.

Ezután Markovics János, a Seishin Karate Klub vezetője köszönte meg Dunaszerdahely város vezetésének és Nagyszombat megyének, mint főtámogató szponzoroknak, valamint a szülőknek, hogy támogatták ennek a nagyszabású rendezvénynek a létrejöttét. Külön méltatta a klub edzőinek, Hupian Kristínának, Markovics Ádámnak, és Trenčík Nikolasnak, és Cserepes Zoltánnak kitartó munkájukat.

A klub edzői is gratuláltak Markovics Jánosnak, aki az 5. dan mesterfokozatot szerezte meg a héten Lengyelországban a Világszervezet (WKO) danvizsga bizotsága előtt.

A megnyitó után a küzdelmek három küzdőtéren zajlottak.  A gyerekek nagyon lelkesen, és színvonalas küzdöttek. Külön dicséret illeti az edzőket a felkészítésért.

A Seishin Karate Klub összesen 40 érmet gyűjtött 10 fő szerzett első helyet.

Első helyezettek kezdő kategóriában: Bartalos Liza, Csölle Kincső, Sallay Mátyás, Kubicska András, Hansen Axel (Dunaszerdahely)Tercs Máté (Ekecs) Laboda Lili, Papp Alex (Keszegfalva)

Második helyezettek: Polin Zsófia, Hansen Péter, Zalka Tibor, Kubicska Simon, Zalka Tibor (Dunaszerdahely) Bogyai Dorka (Ekecs), Horváth Nimród, Kuchár Dávid, Veselá Emma (Keszegfalva)

Harmadik helyezettek: Rácz Kristóf, Lukovics Mónika (Ekecs) Póša Gabriell, Póša Viktória, László Lenke, Szabó áron, Soós Marcel, Lavu Botond, Póda Natália (Dunaszerdahely) Tóth Koppány, Sárai Luca, Veselá Emma, Fábián Viktor (Keszegfalva)

Első helyezettek haladó kategóriában: Bíró Bendegúz (Dunaszerdahely) Sárai Csongor (Keszegfalva)

Második helyezettek: Kiss Zalán (Dunaszerdahely) Lukovics Enikő, Kovács Krisztián, Cséfalvay Balázs, Bittera Dániel (Ekecs)

Harmadik helyezettek: Both Máté  (Dunaszerdahely), Bödők Beatrix (Nemesócsa) Rakus Ján (Keszegfalva)

Markovics János különdíját Bíró Bendegúz kapta, aki a legkitartóbb klubtag Dunaszerdahelyen és a versenyen is első helyet ért el.

Seishin Karate Klub, -rovin-
fotó: Robert Nagy

Ezt már olvasta?

Cookies