Back to top

Öt jelöltből választottak diákpolgármestert

Publikálva: 2024, április 8 - 19:03
Hétfőn, április 8-án diákpolgármester-választásra gyűlt össze a városi ifjúsági parlament. A városi hivatal nagy üléstermében, a Makovecz Imre-teremben hallgatták meg az öt jelöltet, majd titkos szavazással dőlt el, ki lesz 2024-ben Dunaszerdahely város diákpolgármestere.
Öt jelöltből választottak diákpolgármestert

Az ülést Nagy Krisztián, a városi önkormányzat ifjúsági és sportbizottságának elnöke nyitotta meg, üdvözölve a jelenlévőket, a diákpolgármesteri posztra jelölteknek sok szerencsét kívánva.

Bugár György, a bizottság alelnöke, az ifjúságért felelős referens szintén köszöntötte a megjelent intézmények és iskolák képviselőit, a városi hivatal munkatársait, és mivel sem Németh Evelin diákpolgármester, sem Tóth Kamilla diák-alpolgármester nem tudott részt venni a városi ifjúsági parlament ülésén, ezért felkérte Dziadek Tamás diák-alpolgármestert, értékelje az elmúlt választási időszakot.

Dziadek Tamás örömét fejezte ki, hogy az elmúlt egy évben lehetősége volt az ifjúságot képviselni, különböző rendezvényeken részt venni, és segíteni, kiemelve a Magyar Majálist, a dunaszerdahelyi autómentes napot, a Felvidéki Fesztivál, és az adventi időszakot. Elmondta, jó volt, hogy egy kis csapatban dolgozhatott együtt, hogy nemcsak a saját, hanem más iskolák diákjai segítségére is számíthatott, ami azt bizonyítja, hogy tud együtt dolgozni az ifjúság, tudnak együtt jót tenni.

A köszöntő szavak után a városi iskolák öt jelöltje mutatkozott be, illetve ismertette elképzeléseit, miként szeretnék bekapcsolni az ifjúságot a város közéletébe, milyen lehetőségeket látnak arra, hogy a fiatalok magukénak érezzék a város örömeit és gondjait.

A tartalmas előadásokat követően kérdések is elhangzottak a jelenlévők részéről, melyre felkészülten válaszoltak a jelöltek.

A programbemutatók után a város iskolái, az ifjúsággal foglalkozó szervezetek, valamint a jelenlévő intézmények delegált tagjai adhatták le szavazatukat a jelöltekre, melynek eredményeképpen Bíró Bulcsú, a Szent István téri Közös Igazgatású Középiskola diákja szerezte meg a szavazatok elsöprő többségét. Bugár György felvetésére a bizottság úgy döntött, hogy a múlt évhez hasonlóan – Méri Erikát, az Egészségügyi Középiskola, valamint Rácz Patrikot, a Jilemnický utcai Alapiskola diákjait – javasolja alpolgármesterként beiktatni városunk polgármesterének, Hájos Zoltánnak.

A választáson készült további felvételeinket képgalériánkban tekinthetik meg.

Szöveg és kép: Rózsár Vince

Ezt már olvasta?

Cookies