Back to top

Ősszel pótolhatják a birkózók az elmaradt tornát

Publikálva: 2020, április 29 - 08:05
A jelenlegi helyzet több, városunkban működő kulturális és sportegyesület terveit, programjait lehetetlenítette el. Hogyan tovább? - kérdeztük Hakszer Rolandot, a Szlovák Birkózó Szövetség alelnökét, a Dunaszerdahelyi Birkózó Klub elnökét.
Ősszel pótolhatják a birkózók az elmaradt tornát

A koronavírus világjárvány sajnos  az élet minden területére kihat  és ez alól nem vagyunk kivételek mi sem. A szlovák kormány által elfogadott korlátozó intézkedések alapján egyenlőre a tömegrendezvények szervezése nem lehetséges.

Ez az intézkedés érinti a május 23-ára  tervezett 9. Csallóközi kupa nemzetközi birkózó versenyt is. Így a tervezett időpontban biztosan nem fogjuk tudni megrendezni a versenyt, pedig az előzetes visszajelzések alapján komoly volt az érdeklődés. A hagyományosan résztvevő 6-7 ország birkózóin kívül most olyan országokból is kaptunk megkeresést, mint Bulgária vagy Ukrajna. A Szlovák Birkózó Szövetség foglalkozik a versenynaptár újratervezésével is, amelyben az egyes versenyek lehetséges új időpontjai lesznek betervezve. A Csallóközi kupa megrendezésének új időpontja ősszel lehet esedékes.

A jelen helyzetben birkózóink individuális edzéseket végeznek. A csapatot két csoportra osztottuk, a diákokat Vajas József, a kadetokat és az idősebb korosztályt Gaál Attila edzők irányítják. Birkózóink között még a márciusi hónapban szétosztottuk az edzéseken használatos sporteszközöket (súlyzó, rázókötél, gumikötél, birkózó bábu), hogy az erőnléti edzéseket otthon is tudják végezni.

Az edzők által elkészített edzésterv szerint a diákok naponta egy alkalommal, míg az idősebbek napi kétszer gyakorolnak. Az edzés végeztével a sportolók facebookon jelzik az edzőknek, hogy az edzést elvégezték. A diákok esetében a szülők vannak kapcsolatban az edzővel és aktívan segítik munkáját.

A válogatott birkózóink személyre szabott edzésterv szerint dolgozik. Az ő esetükben egyenlőre még az Európa bajnokságok új időpontjai sincsenek kitűzve. Bízunk benne, hogy a jelenlegi helyzet a közeljövőben változni fog és sportolóink is vissza tudnak térni a birkózószőnyegre.

Ezt már olvasta?

Cookies