Back to top

Örömteli színes évzáró show

Publikálva: 2017, január 8 - 18:22
Igazán sikeres évet tudhat maga mögött a dunaszerdahelyi Vidékfejlesztési Szakközépiskola, hiszen intézményük tizennégy kritériumot figyelembe véve, legfőképp a gyakorlati oktatás színvonala és a szakközépiskola munkaadók körében való megítélése alapján Nagyszombat megye legjobbjaként végzett az Állami Szakképzési Intézet rangsorolásban, melyet 2016-ban hoztak nyilvánosságra.
Örömteli színes évzáró show

Az egész éves kemény oktató-nevelői munkát a karácsonyi szünet előtti utolsó napon örömteli gólyaavatással egybekötött színes évzáró show-val zárták. A hagyományokhoz híven az iskola legifjabb tanulóinak az eskütétel után néhány ügyességi feladatot kellett abszolválniuk, illetve egy előre kisorsolt, valamilyen színhez kapcsolódó magyar dalhoz megszerkesztett koreográfiát kellett előadniuk.

A műsorba idősebb társaik is bekapcsolódtak, így elsőként a másodikosok Tolcsvay László Csak egy kékszínű virág című dalának feldolgozásával indítottak. Produkciójuk óriási sikert aratott, nem csak a kitűnő „virágba borult” színpadkép nyerte el a közönség tetszését, de legfőképp a mozgássérült osztálytársuk és az osztályfőnök „aktív jelenléte” váltott ki igazán nagy tapsot a jelenlévők körében.

Igazi társastánc lépések jellemezték a Sárga rózsa című Koncz Zsuzsa által megszólaltatott örökzöld zenei csemege dallamára előadott koreográfiát. A közönségben ülők közt akadtak olyan szerencsések is, akik az előadás végén egy sárga rózsával lettek gazdagabbak. A Télapó ezúttal Fekete vonaton érkezett, és a táncos lábú lányok karácsonyi zokniját vitte magával, a  P.Mobil rocktörténeti  slágerét -  A zöld, a bíbor és a feketét - pedig a sportgimnázium alkalmi kórusa adta elő.

Szívhez szóló táncszólóval megspékelve vitték színpadra a lila és fehér orchideák magával ragadó szerelmi történetét az elsős sportosztályosok. A kék szín volt a legnépszerűbb a 2016-os évet záró rendezvényen. Az elsős hotelakadémisták a Kék a szeme című dal paródiájával, a másodikos sportgimisek pedig Csepregi Éva Kék korszak című dalának ülőtáncos verziójával szórakoztatták a nagyérdeműt.

Az idén is nagyszerűre sikeredett évzáró a negyedikesek által előadott két exkluzív táncbetét tette igazán felejthetetlenné.

-kl-

Ezt már olvasta?

Cookies