Back to top

Őrizzük meg az szeretet ünnepét a jövőnek

Publikálva: 2017, december 4 - 09:07
Advent első vasárnapján Dunaszerdahely város adventi koszorúján is meggyújtották az Úrvárás első fényét. Az első adventi gyertya a karácsonyi vásárban, a Csaplár Benedek Városi Művelődési Központ előtti téren lobbant lángra.

Az ünnepségen előbb városunk polgármestere, Hájos Zoltán szólt az egybegyűlt tömeghez, felidézve a karácsony jelentésének valódi tartalmát. Mint megjegyezte, a karácsonyfa, az adventi koszorú mind annak az örökségül kapott hagyománynak a része, amelyet őseinktől kaptunk, s melyhez ragaszkodunk. A polgármester szerint éppen ezért is elszomorító, hogy több nyugat-európai országban, így például Németországban is mennyire háttérbe szorult az ünnep eredeti tartalma, s kopik ki belőle a keresztény hagyomány, az európai identitás alappillére.

„Napjainkban oda jutottunk, hogy a migránsok miatt, hogy meg ne sértsék vallási nézetüket, lemondanak a karácsony említéséről is – s így lesz a karácsonyi vásárból ünnepi vásár, a karácsonyfából fenyőfa...” – fogalmazott, megjegyezve, hogy itt, Dunaszerdahelyen mi szeretnénk továbbra is megőrizni eredeti hagyományainkat, és a karácsonyi időszakban Krisztus eljövetelét várni. E hitben kívánt a város minden polgárának áldott és békés karácsonyi ünnepeket. 

A polgármester beszéde után a történelmi egyházak képviselői megáldották az adventi koszorút, illetve a város lakóit, majd a szökőkútnál kialakított nagy adventi koszorún Hájos Zoltán polgármester és Hajas Viktória diákpolgármester meggyújtotta az első adventi gyertyát. 

Az ünnepi eseményt, amelyen részt vett városunk két alpolgármestere, Horváth Zoltán és A. Szabó László is, karácsonyi énekekkel a Szent György Kórus tette még áhitatosabbá és hangulatosabbá. 

Ezt már olvasta?

Cookies