Back to top

Online számológépet tervezett a biztosító a nyugdíj új összegének kiszámításához

Publikálva: 2023, július 1 - 07:07
Minden érintett nyugdíjasnak segítséget nyújtva a Szociális Biztosító egy számológépet készített a nyugdíjemelés kiszámításához, amely július 1-től lép életbe. Ennek segítségével minden nyugdíjas kiszámolhatja, hogyan emelkedik a nyugdíja.
Online számológépet tervezett a biztosító a nyugdíj új összegének kiszámításához

A számológép használata egyszerű. A nyugdíjas a kínálatból választja ki a nyugdíj típusát a kalkulátorban, és a következő sorban jelzi a kapott nyugdíj havi összegét (euróban). Végül ráklikkel a kiszámítani jelzésre, és azonnal két információt kap:

  • hány euróval nő a nyugdíja
  • mennyi a nyugdíja teljes összege a 2023. július 1-jétől történő emelés után.

A számológép itt érhető el!

A számítás kapcsán a biztosító figyelmeztet mindenkit, hogy tájékoztató jellegű a szolgáltatás, s  minden nyugdíjast 2023. július 1-től határozatban értesít a nyugdíjemelésről, amelyet postai úton vagy e-mail-fiókjukba kézbesítenek (azokat a nyugdíjasokat, akiknél aktiválták). A Szociális Biztosító augusztus elején kezdi meg az első határozatok kiküldését.

A nyugdíjemelést egyébként nem kell kérvényezni, mert automatikusan ítélik oda. A nyugdíjasok augusztusban, 2023. július 1-től visszamenőleg kapják meg az emelt összegű nyugdíjat, beleértve a valorizációs pótlékot is.

ma7.sk

Ezt már olvasta?

Cookies