Back to top

Online szakmai konferencia a tehetségazonosításról

Publikálva: 2021, március 18 - 06:08
A Nemzeti Tehetség Központ szakmai eredményeit bemutató konferencia-sorozatot indít. A konferencián elsősorban a tehetséggondozással foglalkozó szakemberek számára szeretnék bemutatni a tehetséggondozást támogató legújabb fejlesztéseiket, eredményeiket.
Online szakmai konferencia a tehetségazonosításról

A konferenciasorozat előző alkalmain alaposan körbejárták a kutatásaikat, ezért a most következő alkalmon a korábbi konferenciákon kevésbé részletesen bemutatott mérőeszköz-fejlesztéseiket állítják fókuszba.

A plenáris részben átfogó képet adnak a többéves kutató és fejlesztő munkájukról, bemutatják az online és a papír-ceruza mérőeszközeiket (kreativitás, logikai, szókincs területek). Pódiumbeszélgetés keretében általános és középiskolai tehetség munkacsoportok szakembereivel beszélgetnek a tehetségszűrés és tehetségazonosítás témaköreiről.

A délutáni szekciók egyik fókusza az online tesztek és a papír-ceruza kreativitás tesztek alkalmazásának tapasztalatai lesznek, majd a komplex intézményi tehetséggondozás tapasztalatairól beszélgetnek iskolai tehetségmentorokkal, a Minősített Tehetséggondozó Műhelyek szakmai munkáját összefogó/koordináló programfelelősökkel és intézményvezetőkkel.

A konferencia időpontja: 2021. április 13–15. 

Online megvalósítás a Teams alkalmazásban.

A részletes program az SZMPSZ oldalán itt érhető el.

Az érdeklődők ide kattintva tudnak regisztrálni a programokra:

Részletes információt nyújtanak az alábbi elérhetőségen: tehetsegbarat [at] nemzetitehetsegkozpont.hu

-szmpsz-

Ezt már olvasta?

Cookies