Back to top

Önkéntes oltási napot szervezett a megye a humán papillomavírus (HPV) ellen

Publikálva: 2023, április 18 - 09:12
Nagyszombat megyében április 15-én első alkalommal szervezett a megyei önkormányzat önkéntes oltási napot a humán papillomavírus (HPV) ellen. Az oltási kampány célja az onkológiai megbetegedések megelőzése volt.
Önkéntes oltási napot szervezett a megye a humán papillomavírus (HPV) ellen

A megye célja a rákkeltő vírus elleni tudatosság javítása és a megelőző védekezés lehetőségének megismertetése.  

Az önkéntes védőoltás lehetőségét három gyermek és ifjúsági orvosi szakrendelőben biztosítottak Dunaszerdahelyen, Nagyszombatban és Szakolcán. A védőoltás önkéntes felvételére több, mint 100 különböző korosztályú ember regisztrált.  

Az oltáshoz nyújtott segítségért köszönet illeti a rendelők szakorvosait, az egészségügyi asszisztenseket és az oltóanyagot biztosító gyógyszerészeket.  

Köszönet jár a nagyszombati Egészségügyi Középiskola (Stredná zdravotnícka škola v Trnave), a dunaszerdahelyi Egészségügyi Középiskola és a szakolcai Lichardova 1. szám alatti Egészségügyi Középiskola (Stredná zdravotnícka škola, Lichardova 1, Skalica) diákjainak és pedagógusainak a diákok körében végzett felvilágosító munkájukért.  

Az emlékeztető oltások időpontjáról és helyszínéről a honlapukon és a szociális hálókon tájékoztatnak.   

A rákmegelőzési program kampányában a megye együttműködik a Szlovák Köztársaság Egészségügyi Minisztériumával, a Gyermekalapellátás Szlovákiai Társaságával (Slovenská spoločnosť primárnej pediatrickej starostlivosti SLS) és a betegeket képviselő szervezetekkel.

(ttsk)

Ezt már olvasta?

Cookies